ЧЕР
Понеділок
17
00:52

​Майже пів тисячі жителів Житомирщини планують вступати до вищих військових навчальних закладів України

Майже 500 дітей з Житомирщини планують цього року вступати до вищих військових навчальних закладів та коледжів солдатсько-сержантського складу України. 30 відсотків з них — дівчата.

Про це Суспільному розповів заступник начальника Житомирського обласного центру комплектування та соціальної підтримки військових Олексій Бєланов. За його словами, станом на 24 травня більшість хоче навчатися в Житомирському військовому інституті імені С.П.Корольова.


"Є також багато дітей, які хотіли б навчатися у Військовому інституті телекомунікацій і інформатизації імені Героїв Крут та військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. В цьому році більше дітей планують піти до Харківського інституту імені Івана Кожедуба. Зрозуміло, що він зараз знаходиться не в Харкові, а в іншій частини України, але бажаючих дітей вступити туди в цьому році також дуже багато", — сказав Олексій Бєланов.


За його словами, до 30 відсотків бажаючих навчатися у військових вишах це дівчата. Вони мають право вчитися за тими самими спеціальностями, що і хлопці.


Щодо подальшого навчання жителів Житомирщини у військових коледжах сержантського складу, то зі слів заступника начальника обласного ТЦК та СП, таке бажання виявили 70 майбутній абітурієнтів. Таку групу набирають в Житомирському військовому інституті. Є бажаючі навчатися у військовому коледжі сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові та у військовому коледжі Військового інституту телекомунікації і інформації імені Героїв Крут, каже Олексій Бєланов.


За його словами, вступити до військових вишів можуть громадяни України віком від 17 до 30 років. Зокрема й ті, кому 17 років виповнюється в 2024 році і які мають повну середню освіту. Максимально особові справи до вищих військових навчальних закладів обласний ТЦК має надати до 1 червня. Але процедура відправки особових справ продовжена, сказав Олексій Бєланов.


"Нам продовжена процедура відправки особових справ до 20 червня. Але навіть якщо деякі діти не зможуть сформувати особові справи через територіальні центри, може хто не дуже задовільно здав національний мультипредметний тест і не поступив на бюджет в цивільні вузи, можна буде після цієї дати також документи відправити до вищого навчального закладу і вступити на бюджетну форму навчання до вищого військового навчального закладу", — розповів Олексій Бєланов.

Вчора

Сторінки:
Нагору