ЧЕР
Понеділок
17
11:40

​Міжнародна співпраця наразі є чи не найбільш ключовою для регіонів, – Віталій Бунечко

Наразі для регіонів України чи не найважливішим питанням є міжнародна співпраця. Такої думки начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

За його словами, нині очільники областей розуміють цю потребу, тому роблять все можливе, для налагодження звʼязків та пошуків партнерств.


«Треба сказати, що взаємодія з міжнародними партнерами продовжується, ми налагоджуємо і надалі горизонтальні контакти та співпрацюємо з нашими міжнародними партнерами», – підкреслив Віталій Бунечко.


Очільник Житомирщини також розповів про досвід області у роботі з міжнародними партнерами. Наразі регіон вже має міцні звʼязки з Естонією та Португалією.


«З Естонією у нас взаємодія від самого початку війни. Минулого року, якраз перед Самітом, ми готували до відкриття спільно відбудований дитячий садочок. А вже цього року ми відкрили міст, який був знищений рашистами в місті Малин. Також напрацювали низку проєктів, які ми далі втілюємо в життя спільно з Естонією. Нам вдалося долучити до співпраці Португалію. Зараз закінчуємо розробляти проєкт відновлення ліцею №25 в Житомирі», – зазначив начальник Житомирської ОВА.


Також триває налагодження звʼязків області з Польщею. Зокрема, на початку травня представники ОВА взяли участь в інвестиційному форумі, що відбувався у Катовіце. Там вони налагоджували нові контакти.


Крім того, Житомирщина працює з міжнародними організаціями. Наприклад, в області триває співпраця з ЮНІСЕФ, а Державний банк Німеччини планує розпочати проєкт в рамках якого шість громад регіону отримають додаткові 256 млн гривень фінансування.


Віталій Бунечко зазначив, що для взаємодії з міжнародними партнерами варто комунікувати на різних рівнях.


«Для налагодження міжнародної комунікації надзвичайно важливо спілкуватися не лише на офіційних майданчиках, але й, якщо можна так сказати, у позаробочий час. У неформальному спілкуванні ділитися інформацією для більш тісної співпраці від громади до громади. Наші очільники громад, які беруть участь, спілкуються з партнерами, діляться своїми проблемами і, відповідно, напрацьовують майбутні проєкти», – пояснив він.

Вчора

Сторінки:
Нагору