ТРА
Неділя
19
13:27

​На Буковині затримали жителя Житомирщини, який за 5 тис євро намагався незаконно потрапити до Румунії

Ввечері 8 лютого на ділянці відділу "Порубне" Чернівецького загону затримали жителя Житомирщини, який у складі групи чоловіків пробирався до кордону. За те, аби їх вивели до кордону телефоном, чоловіки заплатили 15 тисяч євро невідомим особам, які обіцяли допомогти їм обійти прикордонні наряди.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook поінформувало Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.


У повідомленні сказано, що затримали трьох порушників кордону — чоловіків віком від 24 до 30 років із Полтавської, Житомирської та Чернівецької областей.


"Оператор БпЛА побачив чоловіків у лісопосадці за 300 метрів від державного кордону і скерував дії групи реагування. З появою прикордонників чоловіки спробували втекти, однак охоронці кордону їх затримали. З'ясувалося, що невідома особа у телефонному режимі надавала інформацію, як обійти прикордонні наряди та незаконно потрапити до Румунії. За цю послугу кожен з них заплатив по 5 тисяч євро", — пише пресвідомство Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.


На порушників склали адмінматеріали. Наразі шукають організатора цієї схеми — йому загрожує кримінальна відповідальність за статтею 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Вчора

Сторінки:
Нагору