КВІ
Понеділок
29
05:16

​На одному з підприємств Житомирщини за добу на COVID-19 захворіли 9 працівників. Подробиці

У Коростені за останню добу коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили у 9-ти місцевих жителів. Всі вони – працівники одного підприємства. І сьогодні у місті діагноз COVID-19 мають 14 людей. Про це під час скайп-спілкування з журналістами Суспільного 10-го квітня сказав секретар Короcтенської міської ради Володимир Вигівський.

За його словами, нульовим пацієнтом, який, вірогідно, заразив інших, міг бути місцевий житель, який 23-го березня або раніше прибув із аеропорту Бориспіль. Розглядається також інша версія: двоє людей із одного підприємства контактували з особою, яка повернулася з-за кордону. "Ми поки що детально не можемо встановити, які з цих двох випадків точний", - сказав Володимир Вигівський.


Посадовець також розповів, що стан людей, які захворіли на короновірус у Коростені, задовільний. Вони з легкою формою захворювання лікуються вдома під наглядом лікаря сімейної практики. В інфекційному відділенні перебуває один пацієнт. Його критичний період - 9-12 днів минув, і сьогодні він одужує.


Володимир Вигівський: "За інформацією лікарів, він іде на поправку. Його температура знизилась до 37,4 градусів. Сьогодні першу ніч спав без кисневої підтримки. У нього була середня форма тяжкості хвороби".


За словами Володимир Вигівського, у Коростені зараз встановлюють інших осіб, які могли контактувати із тими, хто захворів, щоб не допустити спалаху коронавірусної інфекції в місті. "На сьогодні ми будемо розглядати питання обмеження руху транзитного транспорту і посилення контролю з дотриманням карантинних заходів саме контактними особами і особами, які перебувають у легкій формі на самоізоляції вдома. Це найбільш вразливе місце. Абсолютно всіх проконтролювати важко. І для того, щоб саме від них не походило поширення, ми маємо застосувати всі заходи впливу. Нам мають допомогти представники громади, сусіди, аби обмежити їхнє спілкування з іншими жителями міста", - сказав Володимир Вигівський.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору