ТРА
Субота
18
13:41

​На Житомирщині чоловік під час конфлікту підпалив рідного брата

Повідомлення про травмування 47-річного жителя села Нових Салів Черняхівської громаді надійшло до правоохоронців увечері 2 травня. Інспектори відділу поліцейської діяльності №1 (смт Черняхів) Житомирського райуправління вже за кілька годин затримали причетного. Нині триває слідство.

Травмованого було негайно госпіталізовано. Лікарі діагностували у потерпілого множинні опіки тулуба та кінцівок. Нині чоловік перебуває без свідомості. Лікарі кваліфікують його стан як тяжкий.


На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського районного управління поліції. Правоохоронці зафіксували всі обставини кримінального правопорушення та вилучили наявну слідову інформацію.


З показів свідків поліцейські відновили хід подій. Попередньо встановлено, що близько 18:30 за спільним місцем проживання між потерпілим та його 41-річним братом виник конфлікт. Після цього молодший з чоловіків взяв з господарського приміщення пляшку з бензином, вилив увесь вміст на старшого та підпалив сірником.


На крик потерпілого вибігла матір, яка і загасила вогонь та викликала медиків. По прибуттю екстрених служб причетний чоловік утік з місця події. Слідчі Житомирського районного управління поліції кваліфікували подію як замах на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України).


Патрульні відділу поліцейської діяльності №1 (смт Черняхів) Житомирського РУП невдовзі розшукали причетного на одній з вулиць села. Чоловік визнав свою провину в учиненому.


Відтак слідчі Житомирського районного управління поліції затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та, за погодженням з Коростишівською окружною прокуратурою, повідомили йому про підозру в учиненому. Нині вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу.


Згідно з чинним законодавством за таке діяння йому загрожує від 10 до 15 років ув’язнення.

Вчора

Сторінки:
Нагору