КВІ
Понеділок
29
19:20

​На Житомирщині чоловік після конфлікту з дружиною «замінував» будинок культури

Суд визнав винним та засудив чоловіка, який у червні 2022 року повідомив про замінування будинку культури у селищі Довбиш Звягельського району

Звягельською окружною прокуратурою підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 35-річного громадянина, який звертався до правоохоронців із завідомо неправдивим повідомленням про замінування будинку культури в селищі Довбиш Звягельського району.


Так, 27 червня 2022 року на спецлінію «102» ГУНП в Житомирській області зателефонував чоловік та повідомив про замінування та підготовку вибуху приміщення будинку культури, розташованого по вул. Іванівська, 1 у селищі Довбиш.


Як засвідчила перевірка, дана інформація не відповідала дійсності, але стала причиною порушення нормального ритму життя населення, дезорганізації у функціонуванні державних установ, а також призвела до безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки вказаного повідомлення.


За результатами перевірки повідомлення про замінування, тобто підготовку вибуху, в приміщенні вищевказаного будинку культури вибухонебезпечних предметів не виявлено.


Під часдосудового розслідування було встановлено «жартівника», ним виявився 35-річний житель селища Довбиш, котрий вчинив такі дії після конфлікту з дружиною.


Після його викриття, під тиском зібраних у справі доказів, чоловік усвідомив свої дії,свою винуповністю визнав, щиро розкаявся, сприяв розкриттю кримінального правопорушення і за участі адвоката було укладено з прокурором угоду про визнання винуватості.


16.06.2023 Баранівським районним судомзатверджено угоду про визнання винуватості, чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі, з іспитовим строком 1 рік.

Вчора

Сторінки:
Нагору