ЧЕР
Неділя
16
03:27

​На Житомирщині чоловік стріляв із автомата по житловому будинку

На Житомирщині оголосили підозру 32-річному бердичівлянину, який влаштував стрілянину із автоматичної зброї по вікнах житлового будинку в одному із спальних районів Бердичева. Про це Суспільному розповіла пресофіцерка Головного управління Нацполіції в Житомирській області Іванна Сілецька.

За її словами, повідомлення про те, що чоловік із автомата стріляє по будинку, до поліції надійшло 19 травня близько 22:25. На місце пригоди виїхала оперативно-слідча група та патрульні сектору реагування Бердичівського районного управління Нацполіції.


"Під час огляду місця події поліцейські виявили пошкодження вікон у двох оселях на першому поверсі багатоквартирного будинку. Також криміналісти вилучили понад десяток стріляних гільз до автоматичної зброї та розпочали заходи із встановлення причетного до інциденту. На щастя, ніхто з людей не постраждав", — сказала Іванна Сілецька.


Опівдні наступного дня оперативники кримінальної поліції розшукали чоловіка. Ним виявився місцевий 32-річний житель райцентру. Його затримали у порядку ст. 208 КПК (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.


Згодом правоохоронці виявили та вилучили автоматичну зброю, яку підозрюваний заховав біля підвалу однієї з багатоповерхівок у місті. Її відправили на експертне дослідження.


"Попередньо встановлено, що того вечора між затриманим та його знайомою виник конфлікт. Чоловік вирішив помститися та використав для цього зброю, хаотично стріляючи по будинку, в якому проживає жінка", — розповіла пресофіцерка ГУНП в області.


21 травня слідчі поліції під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури оголосили чоловікові про підозру у вчиненні хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України) та незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України).


За вчинене підозрюваному може загрожувати від трьох до семи років ув’язнення.

Вчора

Сторінки:
Нагору