КВІ
Понеділок
29
01:45

​На Житомирщині двоє чоловіків підірвали себе гранатами

У Черняхівській громаді та у Житомирі поліція задокументувала три випадки незаконного поводження з боєприпасами: двоє чоловіків підірвали себе гранатами, ще один — погрожував боєприпасом персоналу одного з магазинів. Про це Суспільному розповіла речниця поліції Житомирщини Вікторія Дубовик.

За її словами, перший випадок трапився ввечері 9 березня у Черняхівській громаді. На початку шостої години вечора медики сповістили в поліцію про смерть 39-річного місцевого жителя, який, як виявилося, підірвав себе гранатою.


"Чоловік жив разом з матір'ю — того дня в них вдома проходило застілля. Коли гості розійшлися, чоловік взяв гранату і вийшов. За кілька хвилин пролунав вибух. Тіло чоловіка без ознак життя знайшли мати та сусіди, які вибігли, почувши звук вибуху", — розповіла Вікторія Дубовик.


За словами речниці поліції Житомирщини, ще одну смерть внаслідок дії вибухового пристрою зафіксували вдень 10 березня в Житомирі. Подія сталася близько 12:30 у дворі багатоповерхівки в Богунському районі міста. Правоохоронці з'ясували, що 30-річний житомирянин, зачинившись у салоні автомобіля Fiat, підірвав вибуховий пристрій, ймовірно гранату. Чоловік загинув.


Поряд із автівкою знаходився 58-річний родич загиблого, який намагався зупинити чоловіка. Його забрали до лікарні із численними тілесними ушкодженнями, отриманими внаслідок вибуху.


У всіх випадках на місцях подій працювали вибухотехніки поліції та слідчо-оперативні групи поліції Житомирщини, сказала Вікторія Дубовик. За її словами, попередньо, загиблі жодного стосунку до військової служби не мали. Правоохоронці наразі встановлюють походження боєприпасів.


Також речниця поліції Житомирщини розповіла про випадок, який стався в неділю 10 березня в Житомирі. Близько дев'ятої вечора до поліції звернувся директор одного з магазинів міста і розповів, що невідомий чоловік у торговельній залі погрожує персоналу предметом, схожим на гранату.


"На місце, окрім поліцейських, прибула рота поліції особливого призначення. Чоловіка затримали. 33-річний містянин не пояснив мотиви своїх дій. Згідно з висновками експертів, предмет, яким погрожував чоловік, є гранатою "Ф-1" з підривачем", — розповіла Вікторія Дубовик.


Нині вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру в учинених діяннях. Правоохоронці кваліфікували дії чоловіка за частиною 4 статті 296 (Хуліганство) та частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.


Згідно з чинним законодавством чоловікові загрожує від 3 до 7 років ув’язнення.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору