ТРА
Субота
18
22:31

​На Житомирщині прокуратура домоглася повернення громаді землі вартістю майже 39 млн грн

За позовом Бердичівської окружної прокуратури скасовано розпорядження Бердичівської райдержадміністрації та наказу ГУ Держгеокадастру в області про надання в оренду земельної ділянки площею понад 33 га.

Йдеться про значний масив землі, що на території Семенівської територіальної громади Бердичівського району. Орган виконавчої влади у 2012 році надав місцевому жителю дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення цієї ділянки в оренду для ведення фермерського господарства.


Згодом наказом ГУ Держземагентства в області затверджено такий проект та укладено договір оренди з приватною особою.


Однак прокурори встановили, що такі правочини укладено з порушенням вимог чинного законодавства. Адже на момент їх укладання орендар вже був засновником фермерського господарства. Відтак міг одержати додаткові площі сільгоспугідь лише на конкурентних умовах, за участі у земельних торгах, через аукціон.


Прокуратура звернулася з позовом, який Господарським судом Житомирської області задоволено у повному обсязі. Наразі значну площу землі вартістю майже 39 млн грн буде повернуто у власність територіальної громади.

Вчора

Сторінки:
Нагору