ТРА
Неділя
19
16:33

​На Житомирщині розпочинається реєстрація на складання іспиту для вступу до магістратури

7 травня розпочинається реєстрація бажаючих скласти єдиний вступний іспит для вступу до магістратури. В цьому році іспит можна буде скласти у пунктах тестування в чотирьох містах Житомирщини.

Про це Суспільному розповіла заступниця керівника Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмила Марцева.


За її словами, в цьому році охочі вступати до магістратури будуть проходити єдине фахове вступне випробування та складатимуть єдиний вступний іспит. Результати єдиного вступного іспиту можуть знадобитися потенційний аспірантам для того, щоб мати допуск до вступного іспиту з іноземної мови, і в цьому році це вперше, сказала Людмила Марцева.


"Реєстрація відбуватиметься на базі закладів вищої освіти із 7 по 29 травня включно. Можна зареєструватися як в приймальних комісіях закладів вищої освіти на території України, а також можна це можна зробити за кордоном. Єдине що там потрібно буде мати електронний підпис", — розповіла Людмила Марцева.


Єдиний фаховий вступний іспит буде складатися із двох частин: це іноземна мова і загальні навчальні компетентності. Вікових обмежень для вступу до магістратури немає. За словами заступниці керівника Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, мережа пунктів тестування ще буде сформована після того, як всі бажаючі зареєструються на проходження єдиного вступного іспиту.


"В Житомирській області попередньо ми плануємо створити 15 пунктів тестування. У Житомирі університети, коледжі і заклади загальної середньої освіти будуть працювати як пункти тестування для вступу до магістратури. Зазвичай ми проводили іспити в Житомирі, а в цьому році це будуть 4 міста. Запланували по 2 пункти тестування у Бердичеві, Звягелі, Коростені. Додаткова сесія буде проводитися лише в Житомирі", — розповіла Людмила Марцева.


Коли відбудуться іспити


Іспити відбудуться у дві сесії: основна сесія – із 20 чисел червня до середини липня, а додаткова сесія для тих, хто з поважних причин пропустить участь в основній – із кінця липня до середини серпня.

Вчора

Сторінки:
Нагору