КВІ
Субота
27
11:25

​На Житомирщині трьох ділків обвинувачують у заволодінні 6,5 млн грн

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно злочинного угруповання за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, на підставі підроблених документів, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Як повідомлялося раніше, організатор злочинної групи - директор приватного товариства, у партнерстві з керівником агропідприємства, восени 2020 року посадили горіховий сад у Звягельському районі.

А згодом, аби заволодіти коштами цільової державної програми для підтримки сільгосптоваровиробників, взялися за фальсифікацію документів. Для цього залучили знайомого, оформивши на нього фіктивне підприємництво.

Ділки імітували між своїми підприємствами купівлю-продаж та сплату за висадження понад 20 тис. садженців горіхів. Потім склали документи з недостовірними відомостями і надали їх відповідній комісії для одержання від держави часткового відшкодування витрат.

Експерти встановили, що внаслідок незаконної оборудки обвинувачені безпідставно одержали 6,5 млн грн фінансової допомоги. Кримінальний прибуток, провернувши фіктивні фінансові операції через підконтрольні агрофірми і приватних підприємців, легалізували та використали в своїх інтересах.


Стосовно одного фігуранта – приватного підприємця – матеріали виділені в окреме провадження у зв’язку з оголошенням його у розшук.


Наразі прокурором заявлено цивільний позов про стягнення з обвинувачених усієї суми заподіяних збитків. Також накладено арешт на житловий будинок та частку корпоративних прав у статутному капіталі товариства організатора злочинного угруповання.


Досудове розслідування проводить ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НПУ.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору