ТРА
Четвер
9
13:04

​Відчути себе працівником екстрених служб: у житомирському ліцеї відбувся пізнавальних захід

26 квітня ліцеїсти отримали можливість опинитися у ролі поліцейського, рятувальника, парамедика тощо. Попри дощову погоду діти спостерігали за пошуком небезпечних предметів службовим собакою, розглядали макети вибухових пристроїв та могли власноруч скеровувати воду з пожежного рукава.

Цього ранку з навчального закладу на спортивний майданчик поспішають дітлахи. На їх вустах - посмішки, вони прискорюють рух, адже на подвір’ї ліцею незвичні локації. Учнів очікують справжні поліцейські, працівники газової служби, рятувальники, представники Червоного хреста.


Діти помітили чотирилапих помічників правоохоронців. «Невже це кінологи з собаками?!» - хтось вигукнув з натовпу.


Знайомство дітей з тваринами розпочалося з питання, чи можна погладити собачку. Кінологи дозволили доторкнутися до тварин та представили своїх помічників: німецьких вівчарок Ріду та Міну.


Поліцейські розповіли дітлахам про роботу службових собак. Кожен пес навчений певного виду діяльності: Міна розшукує людей, а Ріда – небезпечні або заборонені предмети. Тож вони продемонстрували, як вміють виконувати такі завдання.


Четвертокласниця Варвара в захваті від таких гостей. Дівчинка розповіла поліцейським про свою мрію, яку ті з задоволенням виконали: на одній із локацій вона побувала за кермом службового автомобіля, а поліцейський розповів їй про функції рації, проблискових маячків, іншого оснащення.


На спільну думку учасників, такі заходи допоможуть дітям засвоїти важливу інформацію, а також відволіктися від складного сьогодення у зв’язку з війною.

Вчора

Сторінки:
Нагору