КВІ
Понеділок
29
17:17

​Підприємцям Житомирщини вручили подяки за підтримку економіки держави під час війни

З нагоди Дня підприємця, який відзначатиметься 3 вересня, у Житомирі відбулося урочисте нагородження суб’єктів господарювання, які зробили важливий особистий внесок у підтримку економіки Житомирщини в умовах воєнного стану.

Слова вдячності за високу соціальну свідомість, активну громадянську позицію, стабільну діяльність і забезпечення людей роботою, а держави - надходженнями податків, висловили підприємцям начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, директорка Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОВА Наталія Арендарчук, директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна, в.о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Теодозія Чернецька та начальник Житомирської митниці Іван Бережнюк.


Галина Корінна у вітальному слові розповіла про результати реалізації на Житомирщині грантової програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».


«З початку дії програми жителі області подали майже 1100 заяв, з яких 315 на сьогодні вже отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості. Для реалізації своїх ідей держава надасть їм кошти у сумі до 250 тисяч гривень. Загальна сума мікрогрантів, інвестованих державою в економіку Житомирщини через підприємців, наближається до 75 млн грн. Але найголовніше, що підприємці задекларували створення 694 нових робочих місць для працевлаштування земляків» - зазначила вона.


Подякою Житомирського обласного центру зайнятості відзначені п’ять переможців урядового проєкту єРобота, які після отримання мікрогранту розпочали активну діяльність й створили робочі місця. Це:


Єлизавета Яворська з Житомира, засновниця текстильної майстерні;


Анатолій Ястремський, власник студії оперативної поліграфії «Фокус» у м.Малин, який завдяки гранту розширив бізнес, зайнявшись вишивкою шевронів і погонів для ЗСУ. Подяку вручили мамі підприємця - Галині Францівні.


Іван Казьмірик з Баранівки, який виготовляє хлібобулочну продукцію й допомагає ЗСУ;


Олександр Виговський зі Звягеля, у минулому - офіцер ЗСУ, який створює робочі місця для ветеранів війни й надає знижки при обслуговуванні транспорту військовослужбовців.


Микита Кибукевич, власник пекарні з Радомишльщини, який створив вже сім робочих місць, займається волонтерською діяльністю.


Символічно, що урочисте дійство напередодні Дня підприємця відбулося у новенькому приміщенні Житомирської філії Звягельської швейної фабрики «Lesya», яка тільки розпочинає роботу в обласному центрі й наймає працівників на роботу. А святковий настрій учасникам зібрання створювала академічна хорова капела «Орея», вокалісти якої виконали українські народні й патріотичні композиції.

Вчора

Сторінки:
Нагору