КВІ
Понеділок
29
02:49

​Поліція розповіла про найаварійніші ділянки автодоріг на Житомирщині

В Житомирській області існує 19 місць найбільшої концентрації ДТП

17 серпня в Головному управлінні Національної поліції області відбувся брифінг щодо проведення місячника безпеки дорожнього руху. На питання журналістів відповідали працівники Управлінь превентивної діяльності ГУНП та патрульної поліції в м. Житомирі.

За словами т.в.о. начальника Управління превентивної діяльності ГУНП Віталія Магалецького, статистичні дані свідчать про збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод на автошляхах області. Зокрема, за 7 місяців зафіксовано 2151 ДТП, в яких було травмовано 697 осіб, загинуло – 11. За аналогічний період 2015 року було зареєстровано 1835 дорожньо-транспортних пригод, в яких травмовано 506 осіб, загинуло – 83. На території обласного центру сталося 824 дорожньо-транспортних пригоди (у 2015 – 644), при цьому кількість травмованих осіб зросла з 129 до 196.

Відтак, нині правоохоронці проводять місячник безпеки дорожнього руху, у рамках якого здійснюють комплекс додаткових заходів, направлених як на попередження порушень правил дорожнього руху, так і виявлення причин, що сприяють вчиненню ДТП.

Поліцейські здійснюють обстеження вулично-дорожньої мережі області за відповідними критеріями, перевіряють дотримання перевізниками вимог законодавства з надання послуг перевезення пасажирів та у сфері габаритно-вагових параметрів транспортних засобів, проводять інформаційно-роз’яснювальні кампанії.

За словами Віталія Магалецького, в області існує 19 місць найбільшої концентрації ДТП, з них 10 - у м. Житомирі, інші – у райцентрах Бердичеві, Коростені та Новограді-Волинському, а також на автодорозі Київ-Чоп та Житомир-Могилів-Подільський. Тож нині наряди роти дорожньо-патрульної служби ГУНП та патрульної поліції приділяють особливу увагу профілактичній роботі саме на цих ділянках.

Однією з основних причин дорожньо-транспортних пригод є керування транспортними засобами в нетверезому стані. З початку року поліцейські виявили майже 600 нетверезих водіїв на автошляхах області.

Як повідомив т.в.о. заступника начальника Управління патрульної поліції м. Житомира Анатолій Сторчак, уже в серпні в обласному центрі поліцейськими було складено 44 адміністративних протоколи на водіїв, які керували автотранспортом у стані сп’яніння. Втім, за його словами, незважаючи на суттєве посилення санкцій за вчинення такого правопорушення, поки що кількість п’яних водіїв не зменшується.

Учасники брифінгу відповіли на запитання журналістів щодо організації дорожнього руху в обласному центрі під час проведення ремонту автодорожнього покриття. Окремо розповіли про заплановану інформаційну кампанію для дітей, яку проведуть з початком навчального року в освітніх закладах.

Запрошений гість, аварійний комісар Михайло Ліщинський, поінформував присутніх про особливості оформлення європротоколу водіями у разі вчинення ДТП без потерпілих.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору