ЧЕР
Понеділок
17
02:54

​Понад тонну гуманітарної допомоги привезли до Житомира для переселенців волонтери з Нідерландів

Понад тонну гуманітарної допомоги доставили волонтери з Нідерландів до Житомира для внутрішньо переміщених осіб. Це медичні засоби, продукти, засоби гігієни, одяг та крісла колісні. Про це Суспільному розповіла Жанна Соловйова, голова правління благодійної організації "Фонд громади Житомира".

Допомога різна, сказала голова правління благодійної організації, розрахована як для дорослих, так і для дітей.


" Це і медичні засоби, і продукти харчування, це і засоби гігієни, мило, підгузки для дітей і дорослих. Те, що дорого вартує і що люди можуть отримати від нас у якості гуманітарної допомоги. Також привезли техніку завдяки компанії BOOT Development Foundation ми мали змогу навіть сьогодні вимушеним переселенцям передати техніку", — розповіла Жанна Соловйова.


Переселенка з Харкова Анна Бурика з вересня 2022 року живе у Житомирі та дистанційно працює економісткою у друкарні "Фактор Друк", яку 23 травня 2024 року росіяни обстріляли ракетами. Анна з чоловіком чекають на появу первістка. Жінка каже, що допомога їй зараз необхідна, тому що родині не вистачає грошей.


"Багато дитячих речей у пологовий. Пелюшки, підгузки, дитяче автокрісло, ванночка. Ця допомога дуже важлива, бо в цей час ціни ростуть. Навіть, якщо і я працюю і чоловік, все одно нам не вистачає коштів. Бо велика оренда, продукти харчування, а заходиш у дитячі магазини і розумієш, що ти не можеш купити все, що тобі потрібне, навіть у пологовий. Дуже вдячна", — сказала Анна Бурика.


Нідерландські волонтери до початку повномасштабної війни будували дитячі майданчики на Закарпатті. З початком повномасштабного вторгнення почали доставляти гуманітарну допомогу в Україну. Волонтер Ерік-Ян Хойсман розповів, що вражений мужністю українських родин.


"Для мене так само, як і для Мартіна, важливо допомагати. Коли ми минулого разу спочатку приїхали до Житомира, а потім побували у Бучі, то мене це дуже зачепило. Коли ти розумієш, що ти допомагаєш людям і воно потрібно, то ти не можеш зупинитись. Ти хочеш бути корисним і допомагати", — сказав Ерік-Ян Хойсман.


Волонтер Мартін Фон Долдрен розповів, що його колеги у червні планують привезти в Житомир чергову партію гуманітарної допомоги для переселенців.


"За два тижні наші інші колеги теж збираються з допомогою до Житомира. Просто вони дуже багато всього назбирали, щоб допомогти переселенцям, і це було неможливо вмістити все в одну машину. Тому через два тижні чекайте на нашу машину від наших колег. Вони приїдуть", — розповів нідерландський волонтер Мартін Фон Долдрен.

Вчора

Сторінки:
Нагору