КВІ
Субота
27
11:06

​Посадовець ДП «Нафтогазбезпека» брав участь у пошкодженні нафтопроводу на Житомирщині

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури злочинному угрупованню у складі шести осіб повідомлено про підозру у таємному викраденні чужого майна, пошкодженні магістрального нафтопроводу, що призвело до порушення роботи, вчинених повторно ( ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 292 КК України).

Додатково, старшому інспектору відділу охорони регіонального департаменту охоронної діяльності ДП «Нафтогазбезпека» НАК Нафтогаз України інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки інтересам юридичної особи (ч. 2 ст. 364 КК України).


Також одному із спільників повідомлено про підозру у незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263 КК України). За даними слідства, організував злочинну групу з викрадення нафти 55-річний мешканець Звягельського району. Раніше він також притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини.


До угруповання, серед інших місцевих жителів, залучено посадовця охоронного підрозділу Нафтогазу України. Йому відведено особливу роль – інформувати спільників про час та маршрут охоронного патруля відомства, щоб уникнути з ним зіткнення.


Підозрювані діяли за відпрацьованою схемою. Приїжджали на ділянку уночі, відстежували відсутність охорони, розкопували доступ до магістралі, за допомогою спеціальних пристроїв робили врізку та викачували сировину.


Установлено, що протягом серпня-жовтня 2023 року «чорні нафтовики» здійснили півдесятка несанкціонованих врізок у магістральний нафтопровід. Під час однієї з нічних «вилазок» крадіїв викрили. Також вилучили вантажний та легковий автомобілі, ємність для нафти, генератор, інструменти, мобільні телефони, охоронну документацію на трубопровід тощо. На вилучені речі накладено арешт.


За підрахунками експертів, злочинне угруповання заподіяло АТ «Укртранснафта» матеріальних збитків на понад 350 тис. грн. Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та ГУНП в області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору