КВІ
Понеділок
29
00:30

​Розшукували з 12 квітня: В Житомирській області попрощалися з десантниками, які загинули в боях за Харківщину

У селищі Биківка Романівської громади попрощалися з загиблими військовослужбовцями Миколою Блиндюком та Олександром Осташевським. Десантники загинули поблизу села Курулька на Харківщині.

"Микола Блиндюк та Олександр Осташевський пройшли підготовку, після чого пішли в підрозділ і робили те, що повинні були. Хлопці загинули. Це війна, кому як пощастить", – каже побратим загиблих Каміль.


Микола Блиндюк народився у Биківці. У загиблого залишилися дружина, син та донька.


"Микола Миколайович Блиндюк народився 20 вересня 1986 року, – розповідає староста селища Биківка Олександр Романчук. – Виховувався у багатодітній родині, де було 14 дітей. Довгий час працював у биківському лісництві. Був депутатом селищної ради".


Олександр Осташевський – уродженець села Полянка Баранівської громади. До Биківки переїхав після одруження. В нього залишилися дружина та сини.


"Олександр Станіславович Осташевський народився 27 жовтня 1979 року, – розповідає староста селища Биківка Олександр Романчук. – У нашому селищі проживав з 2003 року. Разом із дружиною Тетяною виховував двох діток".


Захищати Україну Олександр та Микола пішли у 2014 році. Через декілька років зі служби звільнилися. До лав Збройних сил України чоловіки вирішили повернутися після початку повномасштабного вторгнення. На той час Олександр перебував за кордоном.


"Олександр був у Польщі, – каже сусідка загиблих Ядвіга. – І як тільки почалася війна, він приїхав. І одразу пішов добровольцем та ще дізнався, що Блиндюк пішов. Вони були в одній бригаді".


"Вони були друзями. Микола з Олександром", – додала сусідка загиблих Неля.


"Вони в АТО воювали разом", – поінформувала Ядвіга.


12 квітня Микола та Олександр перестали виходити на зв'язок і до 30 листопада вважалися зниклими безвісти.


"Родичі шукали їх, їздили та шукали у всіх інстанціях, – каже Олександр Романчук. – Сподівалися до останньої миті, особливо коли в інтернеті виставили, що Микола в полоні. Їх знайшли біля БТРа у вирві від прильоту снаряду. Їх там шістьох знайшли мертвими".

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору