ТРА
Неділя
19
00:22

​Шахраї з Житомирщини обіцяли «допомогу від ООН»

Обвинувачені, відбуваючи покарання в одній з колоній Житомирщини, телефонували клієнтам банків, називалися представниками фінансової установи та пропонували отримати матеріальну допомогу. Слідчі з’ясували, що словам чоловіків повірили семеро громадян.

Протиправні дії викрито оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ спільно з працівниками УСБУ та оперативного відділу виправної установи.


Слідчі встановили, що вигадав план збагачення та залучив двох спільників 35-річний засуджений за вчинення майнових злочинів. Чоловік розподілив ролі кожному з членів організованої злочинної групи: 27-річний ув’язнений телефонував та спілкувався з абонентами, а інший, 34-річний спільник, за допомогою гаджетів здійснював перекази, використовуючи здобуту інформацію.


Чоловіки вводили в оману потерпілих, аби отримувати доступ до їх мобільного банкінгу. Вони переконували, що фінансова допомога одразу ж надійде на рахунок, як тільки ті назвуть підтверджуючий код. Тим часом онлайн-кабінеті банку здійснювали перекази коштів на власні картки, поповнювали рахунки мобільних операторів зв’язку і навіть витрачали їх на онлайн-ігри.


Серед ошуканих «благодійниками» - 80-річний житель Дніпропетровщини, з рахунку якого обвинувачені поцупили понад 6 тисяч гривень, а з картки 43-річної мешканки Чернівецької області – більш ніж 4 тисячі гривень.


Висновки проведених судово криміналістичних експертиз звукозапису підтвердили причетність чоловіків до шахрайств.


Тож слідчі Головного управління Національної поліції в Житомирській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, оголосили підозри учасникам організованої злочинної групи у шахрайстві (ч. 5 ст. 190 КК України). Днями вони звершили розслідування, матеріали скеровані до суду.


Згідно з чинним законодавства, шахрайство, вчинене організованою групою, карається до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору