ТРА
Субота
4
09:19

​СБУ у Житомирі викрила масштабне виробництво контрафакту: вилучено «товару» на 40 млн грн

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру учасникам організованої групи, які налагодили у Житомирі цикл виробництва та збуту контрафактних рідин для електронних цигарок і кальянного тютюну.

Тіньові обороти зловмисників становили у середньому 5 млн грн. щомісяця. Щонайменше половина цієї суми повинна була наповнити бюджет держави у вигляді акцизних зборів та податків.




Встановлено, що підпільні «цехи» організував місцевий комерсант, залучивши декількох своїх знайомих. У орендованих у середмісті Житомира приміщеннях наймані працівники «колотили» суміші без дотримання жодних технологічних та санітарних норм. Контрафакт під «лейбом» розкрученого азіатського бренду реалізовувався до усіх регіонів України через спеціально створений сайт.


Під час слідчих дій правоохоронці виявили й вилучили:


- готову «продукцію» на понад 40 мільйонів гривень;


– більше 9,5 тонн тютюну для кальяну та 2 тисячі літрів рідин для електронних цигарок;


- вартісне обладнання;


- комп’ютерну техніку та банківські документи;


- майже 5 мільйонів готівкою у гривневому, євро та доларовому еквіваленті, ймовірно отриманих від протиправної діяльності.



Організатору та трьом активним учасникам схеми повідомлено про підозру за ч.3 ст.28 (вчинення злочину у складі організованої групи), ч.ч.1 і 2 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.



Документування проводили співробітники Управління СБ України в Житомирській області у співпраці зі слідчими ГУНП у регіоні за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Теги: СБУ

Вчора

Сторінки:
Нагору