КВІ
Понеділок
29
02:37

​Сергій Сухомлин: Роботу зруйнованих підстанцій неможливо швидко відновити, тому зменшуємо енергоспоживання

Роботу деяких зруйнованих підстанцій неможливо швидко відновити. Про це у телемарафоні "Єдині новини" повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин. Йдеться про обладнання, яке треба замовляти і дуже довго чекати виробництва.

Але Житомир живе, – каже Сергій Сухомлин. – Ми скоротили випуск електротранспорту втричі. Освітлення в місті вмикаємо тільки на 30%, тобто працює кожен третій ліхтар. Чітко з Обленерго регулюємо вечірний та ранішній "піки". Наприклад, подачу води на очисні споруди в денний час скорочуємо для того, щоб зменшити енергоспоживання. Запускаємо після того, як проходять "піки". Це не впливає на подачу води в місті. Але такі заходи дозволяють більш-менш нормально проходити пікові навантаження та зменшити споживання".


Також Сергій Сухомлин зазначив, що узгодили графіки з потужними промисловими підприємствами, які є великими споживачами електроенергії.


"Частина підприємств перейшла на роботу у вихідні, щоб зменшити використання електроенергії в робочий тиждень. І частина перейшла в нічний режим. Це дозволяє економити та зменшити споживання електроенергії", – поінформував Сергій Сухомлин.


Крім того, у Житомирі на кілька годин відключають різні райони за графіком.


"Опалювальний сезон розпочався 10 днів тому, – каже Сергій Сухомлин. – Всі будинки з теплом, проблем з цим немає. 10 днів тому ми провели позачергову сесію, виділили кошти на закупівлю генераторів великої потужності для того, щоб забезпечити ними роботу водоканалу та теплокомуненерго. Звісно, це не може бути цілодобово, але 5-8 годин на добу ми зможемо подавати і воду, і тепло".


За словами Сергія Сухомлина, лікарні давно забезпечені генераторами.


"Після відключень через ракетні удари лікарні працювали в штатному режимі. Більшість шкіл та садочків на випадок надзвичайних ситуацій будуть працювати як пункти обігріву та прийому людей, зокрема, з інших областей. Заплановано 36 таких пунктів обігріву. Генератори ми вже чекаємо до кінця цього тижня", – поінформував Сергій Сухомлин.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору