КВІ
Понеділок
29
16:46

​Спецкомісія ВР з питань ветеранів провела виїзне засідання на Житомирщині

У Житомирі на запрошення народного депутата України Арсенія Пушкаренка провели виїзне засідання Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників, Захисниць та членів їх сімей.

Під час засідання розглянули великий спектр питань. В обговореннях узяли участь не лише нардепи-члени ТСК, представники усіх парламентських фракцій, а й міністри Міністерства у справах ветеранів та Міністерства соціальної політики України, перший заступник міністра охорони здоров’я, представники Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Житомирської обласної військової адміністрації та громад.



Відвідавши медичні та реабілітаційні заклади регіону, члени ТСК мали змогу особисто ознайомитися з умовами лікування та реабілітацією Захисників, пересвідчитися в якості надання гарантованих державою медичних послуг військовим. Крім того, ознайомилися з роботою Центру ветеранського розвитку на базі ДУ «Житомирська політехніка».


«Сьогодні в громадах виникає чимало питань у цій сфері, адже наші Герої повернуться до своїх домівок. Створюються ветеранські хаби в кожній громаді, відділи з питань ветеранів в органах місцевого самоврядування, з’являється інститут помічника ветерана, тож потрібне чітке розуміння, як усе це має ефективно функціонувати», — зазначив Арсеній Пушкаренко.



Тимчасова спеціальна комісія була створена для того, аби в рамках парламентського контролю координувати відповідну роботу профільних міністерств, виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Тож під час засідання підняли багато гострих питань. Чимало присутніх залишилися незадоволеними доповіддю профільного міністра Юлії Лапіної, а також її відповідями на конкретні питання.


«Переконаний, що у роботі з ветеранами повинна бути єдина комплексна державна політика. На жаль, під час засідання ТСК ми переконалися в тому, що профільному міністерству не вдалося налагодити відповідну уніфіковану державну політику. На моя думку, пані міністерка не некомпетентна та не відповідала на конкретні питання, тому закликав її піти у відставку», — прокоментував Арсеній Пушкаренко.




Членами ТСК було прийнято рішення заслухати найближчим часом звіт профільного міністерства за 2023 рік щодо впровадження та реалізації державної ветеранської політики. Також надали пропозиції щодо фінансування нових пакетів від НСЗУ щодо реабілітації та відновлення, а також покращення роботи військово-лікарських комісій. За підсумками роботи ТСК напрацьовані рекомендації буде передано відповідним міністерствам.





Вчора

Сторінки:
Нагору