ЧЕР
Неділя
16
17:17

​Сутички під час сесії міської ради: У Житомирі на депутатів висипали землю

23 травня під час позачергової сесії Житомирської міськради у приміщенні міськради трапилися сутички, які почалися після того, як один з військових, який прийшов на сесію, висипав землю на депутатів міськради. На місце викликали поліцію. Про це із сесійної зали повідомляють кореспонденти Суспільного Житомир.

За їхніми словами, на сесії виступав військовий Ярослав Ходаківський, який прийшов висловити протест проти будівництва кіоску на проспекті Миру, 25, на місці яблуневого саду. Під час свого виступу військовий розповів, що за останні роки кілька разів викликав поліцію з проханням розібратися з питанням будівництва кіоску.


"Я прожив на Панчішній фабриці більше 30 років і воював за цю землю з 2014 року. Я воюю зараз, приїхав у відпустку. На проспекті Миру є яблуневий сад: ще у 2021 році я помітив там будівельні роботи, подумав, що роблять сквер, побачив, що роблять основу для кіоску. Будівельники збрехали, що нічого не роблять, я викликав слідчо-оперативну групу. Вони приїхали, подивилися, і все. Я вдруге їх викликав, вони приїхали і сказали розбиратися самим. Панчішна фабрика і так руїна. Той район, як житомирський Шанхай — одні магазини і кіоски. Це мій район, я там виріс, мені за нього болить. Це місце треба перетворити на зону відпочинку, це було б логічно", — сказав Ярослав Ходаківський.


Житомирський міський голова Сергій Сухомлин відповів, що сквер там поруч теж має бути.


"Від людей було звернення з приводу скверу поруч і, я так розумію, він там буде. Але після того люди не приходили, ніякої реакції більше не було. Давайте з ними зустрінемося ще раз. Я готовий", — сказав Сергій Сухомлин.


Загалом, виступ Ярослава Ходаківського з перевами тривав понад годину. Під час свого виступу чоловік розсипав біля трибуни землю, а потім після перемовин на підвищених тонах з Житомирським міським головою Сергієм Сухомлином висипав землю і на депутатів міськради.


Після цього у сесійній залі біля трибуни почалися сутички. На місце викликали поліцію. Житомирський міський голова Сергій Сухомлин сказав, що головне завдання громадських активістів — зірвати сесію.


Після перерви у роботі сесії Житомирський міський голова Сергій Сухомлин озвучив пропозицію зняти з порядку денного сесії питання, які стосуються продажу землі.


"Поспілкувалися з головами фракцій — хоча формально в нас в міській раді їх зараз немає до кінця воєнного стану, — з головами комісій. Оскільки тут прозвучала (від присутніх представників громадськості і Ярослава Ходаківського — ред.) пропозиція розробити механізм чи мораторій на продаж земельних ділянок, то ми пропонуємо зняти сьогодні із сесії питання, які стосуються продажу землі. Але в нас є питання оформлення спадщини; питання обленерго, які оформляють землю під своїми енергетичними об'єктами — вони не можуть їх без цього ввести в експлуатацію; в нас є питання по будівництву житла для переселенців у Червоному. по цих питаннях потрібно прийняти рішення, тому ми їх залишаємо. А питання, які стосуються продажу землі, ми знімаємо з порядку денного сесії", — сказав Сергій Сухомлин.


Далі, за його словами, міська влада поспілкується з громадськістю та юристами і лише після цього розглядатиме ці питання, якщо буде потрібно.

Вчора

Сторінки:
Нагору