ЧЕР
Неділя
16
08:22

​ТОВ «Малин Енергоінвест»: чи стануть очисні споруди нарешті комунальними?

Напружена історія з очисними спорудами у Малинській громаді тягнеться роками.

Через відсутність у ТОВ «Малин Енергоінвест» (далі – Товариство, ТОВ) власних каналізаційних очисних споруд об’єкт контролю змушений залучати до очищення стічних вод іншого надавача таких послуг, в цьому випадку – Банкнотно-монетний двір Національного банку України. Проте через розбіжність в об’ємах очищених та фактично прийнятих Товариством від споживачів стічних вод утворилась різниця вартості послуг на загальну суму майже 24 млн грн, покриття якої ТОВ здійснювало за власні кошти. Таку невідповідність показників у Товаристві аудитори виявляли й під час попередніх заходів державного фінансового контролю.


Також встановлено, що Товариство витратило майже 21 млн грн на забезпечення функціонування 4-х нерентабельних котелень для надання послуг з централізованого опалення.


Загалом аудитори Житомирщини зафіксували понад 67 млн грн зайвих витрат, що вплинуло на результативність діяльності Товариства та призвело до його збитковості.


За результатами аудиту об’єкту контролю та органу управління надіслано рекомендації для усунення встановлених недоліків. Окрім того, з урахуванням раніше наданих аудиторами пропозицій Малинською міською радою прийнято рішення щодо створення комісії з передачі комплексу очисних споруд у комунальну власність громади, що можна вважати першим кроком до розв’язання багаторічної проблеми.


Пресслужба Управління Північного офісу

Держаудитслужби в Житомирській області

Вчора

Сторінки:
Нагору