КВІ
Понеділок
29
03:34

​Три сім'ї зі зруйнованого гуртожитку на Корбутівці у Житомирі отримали грошову компенсацію

Три з 60 сімей, які проживали в зруйнованому росіянами гуртожитку за адресою Чумацький Шлях, 2 у Житомирі, отримали грошову компенсацію за знищене житло. Про це 30 травня під час річного звіту розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. За його словами, кожен місяць, на кожній сесії намагаються виділяти сертифікати на придбання житла.

"На сьогоднішній день вже дві сім'ї два тижні тому отримали грошову компенсацію з подання командира військової частини. Порядок цієї компенсації встановлюють командири частин, ми не втручаємося в цей процес. Це, з одного боку, заохочення тих людей, які сьогодні перебувають на фронті. По одній квартирі питання вирішили ще приблизно пів року тому. Але я очікую, що приблизно в жовтні, можливо, в листопаді, розпочнеться будівництво житла за проєктом Єврокомісії і всі ці люди, які не отримали до цього часу житло, отримають його на Малікова", – розповів Сергій Сухомлин.


За словами Сергія Сухомлина, вся складність ситуації в тому, що гуртожиток на Корбутівці перебуває на балансі Міністерства оборони і більшість квартир там мають статус службового житла.


"Вже не один раз ми з ними спілкувалися і там ситуація складна, бо фактично рішення має приймати саме Міністерство оборони. Ситуація складна ще й тому, що не всі люди в цьому будинку мали власність. У деяких це були службові квартири. Люди зробили там ремонт, багато років жили, але мали статус службової квартири. Фактично, вони навіть не можуть подати на компенсацію по зруйнованому житлу, бо за реєстрацією у них цього житла немає. Тому з ними ми працюємо окремо", – каже Сергій Сухомлин.


Восьмого березня 2022 року будівлю гуртожитку зруйнував російський авіаудар. На сесії Житомирської обласної ради 27 квітня депутати проголосували за звернення до Міноборони про передачу в комунальну власність Житомирської міської територіальної громади земельної ділянки на вулиці Чумацький Шлях, 2, де розташований зруйнований російськими військовими гуртожиток.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору