ТРА
Понеділок
20
15:09

​У Коростені добудовують корпус лікарні за 300 млнв грн

У восьмиповерховому корпусі лікарні в Коростені, який стояв недобудований упродовж 35 років, розпочали будівельні роботи. Загальна вартість робіт — 300 мільйонів гривень.

Про це Суспільному розповів генеральний директор Коростенської центральної міської лікарні Сергій Ковердун. За його словами, гроші на будівництво надали європейські партнери.


"Лікарня власним коштом розробила проєкт, що обійшлося майже в три мільйони гривень. Ми провели незалежну експертизу. Грантові кошти ми залучили сюди — 300 мільйонів гривень", — інформував Сергій Ковердун.


Сергій Ковердун розповів, що згідно з проєктом у новому корпусі площею у 11 тисяч 500 квадратних метрів розмістять операційні, відділення реанімації та реабілітації. Всього буде доступно 400 ліжок.


"Я думаю, що тут ми охопимо не лише північну частину області, а й усіх військових, які вже потребують реабілітації. У нас є відділення реабілітації, але, на жаль, там лише 30 ліжок — цього недостатньо. Хоча ми вже допомогли не одному десятку людей, коли ми матимемо 400 ліжок, ми зможемо допомогти всім, хто цього потребує", — сказав генеральний директор лікарні.


Зі слів виконроба Андрія Жира, роботи розпочалися у квітні 2024 року.


"По-перше, ми одразу демонтували вікна, бо у приміщенні була сирість та неприємний запах. Заміряли та замовили нові вікна, серед яких багато протипожежних, які є дорожчими. У нас є чотири пандуси біля входу в лікарню, всі вони також будуть замінені. Все це демонтуються, ми знову забетонуємо та покладемо нову плитку — все буде змінено", — повідомив Андрій Жир.


Сергій Ковердун розповів, що ремонтні роботи триватимуть до кінця 2025 року.

Вчора

Сторінки:
Нагору