КВІ
Субота
27
11:31

​У Коростенській районній лікарні брали гроші з пацієнтів за послуги, які покривала держава

Незаконні виплати зарплат, недостовірні дані для електронної системи, багаторазова переплата за оренду обладнання та багато іншого виявили фахівці Держаудитслужби під час перевірки районної лікарні на Житомирщині. Про це повідомляють в Держаудитслужб​і.

Аудитори Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час перевірки КНП «Коростенська центральна районна лікарня» встановили, що його керівництво подавало до електронної системи охорони здоров’я недостовірну інформацію. Лікарня, як субпідрядник, на замовлення приватної структури проводила інвазивні процедури та хірургічні втручання. Однак послуги оплачував не замовник послуг, а Національна служба здоров’я України. У результаті лікарня безпідставно отримала від держави понад 1,9 млн грн.


Крім того, КНП «Коростенська центральна районна лікарня» було укладено договір оренди медичного обладнання, де сума сплаченої орендної плати перевищила вартість самого обладнання. Йдеться про понад 1,5 млн грн непродуктивних витрат.


Ще декілька епізодів, виявлених аудиторами, пов’язані з порушеннями в оплаті праці персоналу, а також в протиправному залученні лікарів та молодшого медперсоналу за цивільно-правовими договорами.


Близько 1 млн грн було незаконно виплачено доплат до мінімальної заробітної плати деяким працівникам лікарні. Разом з тим лікарі та молодший медперсонал залучалися керівництвом для надання медичної допомоги пацієнтам у форматі цивільно-правових договорів. Через це лікарня витратила додатково ще 2,1 млн грн.


Після проведених заходів ДФК виявлені порушення частково відшкодовані об’єктом контролю. Йдеться про ті з них, які призвели до втрат на суму 0,14 млн грн.


Про факти виявлених порушень поінформовано Коростенську окружну прокуратуру та слідче відділення Коростенського РУ ГУНП та УСБУ в Житомирській області.


Це вже не вперше аудитори виявляють порушення у Коростені. Як раніше повідомляла голова Держаудитслужби Алла Басалаєва, Коростенська окружна прокуратура на підставі матеріалів Держаудитслужби відкрила кримінальне провадження щодо незаконної забудови прибережної зони річки Уж. Цього разу аудитори під час перевірки Коростенської районної лікарні виявили незаконні виплати зарплат, недостовірні дані для електронної системи, багаторазову переплату за оренду обладнання та багато іншого.

Вчора

Сторінки:
Нагору