БЕР
Вівторок
19
07:05

​У Ружинській громаді дільничні виявили незаконий посів понад двохсот конопель

На території Житомирщини поліцейські продовжують заходи для попередження та виявлення фактів незаконного вирощування нарковмісних рослин на приватних ділянках громадян. Загалом упродовж літа уже розпочато 19 таких кримінальних проваджень.

Так, 24 червня під час обходу дільниці обслуговування у с. Огіївці Ружинської громади дільничні офіцери Бердичівського райвідділу поліції виявили на присадибній ділянці місцевого жителя посів конопель.


За словами 27-річного господаря, зілля він вирощував для власних потреб.


На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, працівники якої задокументували всі обставини та спололи понад дві сотні рослин. У подальшому їх направлять на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


Нині за вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи коноплі) КК України.


Відповідно до чинного законодавства чоловікові може загрожувати покарання у вигляді штрафу від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору