КВІ
Понеділок
29
04:14

​У Житомирі чоловік крадені велосипеди здавав у ломбард, аби заплатити за наркотики

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у крадіжці, скоєній в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). Його засуджено до позбавлення волі строком на 5 років і 3 місяці.

Прокурори у суді довели, що серію крадіжок протягом вересня 2022 – березня поточного років скоїв неодноразово судимий за аналогічні злочини 43-річний житель Житомира.


Зловмисник вистежував у дворах та під’їздах велосипеди, зривав кріпильні троси, якими вони були пристебнуті та, скориставшись відсутністю господарів чи очевидців, викрадав їх. Викрадені велосипеди відносив до ломбарду, щоб отримати гроші для придбання наркотичних засобів.


Злочини розкрили, зокрема, і завдяки інформації, здобутої з камер відеоспостереження «безпечне місто».


Доведено викрадення п’яти велосипедів вартістю майже 30 тис. грн. До того ж, останній велосипед фігурант викрав, вже перебуваючи під домашнім арештом, застосованим до нього у ході досудового розслідування попередніх крадіжок. Після цього його помістили під варту, де обвинувачений перебуватиме до набрання вироком чинності.


Вироком суду з крадія також стягнуто заподіяну потерпілим шкоду.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору