ЧЕР
Неділя
16
20:00

​У Житомирі ліцеїсти спробували себе у ролі рятувальників

Як повідомляє Головне управління ДСНС України у Житомирській області 21 травня на базі 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини у Житомирі чотири команди старшокласників з 4, 5, 21, 28 ліцеїв міста весело та пізнавально провели один день з рятувальниками, аби дізнатися більше про їхню професію та власноруч спробувати сили на пожежно-рятувальних дистанціях – “смуга перешкод” та “мінна безпека”.

Діти намагалася якнайшвидше загасити пожежу, пройти через задимлену естакаду, правильно відповісти на питання з мінної безпеки та врятувати умовного потерпілого.


Отримавши спортивний результат, юні рятувальники побували на екскурсії в частині. Оглянули пожежне оснащення вогнеборців, познайомилися з побутом рятувальників, хлопці посиділи за кермом пожежного автомобіля. А от дівчатам до вподоби стало серце частини — пункт зв’язку, куди надходять екстрені виклики на надзвичайні події.


“На сьогодні тема пожежної безпеки дуже актуальна, і ми демонстрували свої знання та уміння як поводити себе під час пожежі, як уникнути пожежі, як навчити інших діяти у даних ситуаціях. Наразі це питання дуже актуальне, тим паче під час війни”, — коментує учасниця однієї з команд юних рятувальників Кароліна Мельник.

Вчора

Сторінки:
Нагору