ЧЕР
Понеділок
17
05:06

​У Житомирі мешканці будинку вимагають зупинити будівництво багатоповерхівки поруч з їхнім домом

Мешканці будинку на вулиці Вітрука, 10, у Житомирі вимагають зупинити будівництво багатоповерхівки поруч з їхнім домом, мотивуючи тим, що їхній будинок може зруйнуватися, якщо поруч почати будівництво.

Про це журналістам Суспільного розповіла голова правління ОСББ Вітрука 10, Олена Коваль. За її словами, тріщини йдуть по всіх поверхах кожного із семи під’їздів будинку. Їх позначили спеціальними маячками, які засвідчують про аварійність дому.


Один з мешканців будинку на вулиці Вітрука, 10, Леонід Польський показує журналістам тріщини на стінах своєї квартири. Каже, що через пошкодження будинку кілька разів на рік робить ремонт.


"Оце не для краси у мене тут, а цей куток металевий, який тримає панель. Так само з тієї сторони. Щілини були такі, що можна було горобцям дулі давати через щілини, які йдуть на вулицю. Ви думаєте, чому отой цегляний будинок підпирає наш? Тому що воно мало туди розвалитися і розвалити його", — розповідає Леонід.


Поруч із будинком на Вітрука, 10, хочуть побудувати багатоповерхівку, каже ще одна місцева жителька Наталія Нечитайло. Вона, як й інші мешканці будинку проти забудови.


"Якщо розпочнеться будівництво, це буде важка техніка, крани, палі забиватимуть — може бути таке, що будинок просто складеться, тому що він вже не витримує того, що попередньо було зроблено", — говорить Наталія.


На території, яку планують забудувати, також ростуть зелені насадження.


"Оце тут має бути будинок, а тут ось акації гарно цвітуть, дерева, газон. Все, що може бути для спокійного життя в такий складний час. Ось наш будинок, який має метрів 70 до дороги. Яка має бути відстань від будинку до будинку, скажіть, будь ласка? Невже 20 метрів, як вирішила міська рада? Такого не можу бути, тому що будуть вікна у вікна дивитись. А ці зелені насадження захищають будинок від вихлопних газів та шуму з дороги", — розповіла Наталія Нечитайло.


Під час позачергової сесії Житомирської міської ради 23 травня мешканці будинку на Вітрука, 10, виступили із проханням зупинити процес будівництва багатоповерхівки. Після перерви в засіданні депутати міської ради оголосили рішення зняти питання продажу земель комунальної власності.


Кореспонденти Суспільного намагалися зв’язатися з керівницею ОК "ЖБК Клермон" Людмилою Барабаш, щоб дізнатися, чи є у компанії дозвільні документи на будівництво багатоповерхівки. За номером телефону компанії ОК "ЖБК Клермон", який журналісти знайшли на порталі Опендатабот, відповіли, що Людмили наразі немає на роботі і надати коментар вона зможе в понеділок 27 травня.

Вчора

Сторінки:
Нагору