КВІ
Понеділок
29
01:24

​У Житомирі поліцейські припинили «сімейний бізнес» амфетамінщиків. ВІДЕО

Налагодили «прибуткову справу» співмешканці. Викрили їх протиправну діяльність слідчі Слідчого управління ГУНП Житомирщини за оперативного супроводу співробітників регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Правоохоронці зібрали свідчення незаконних оборудок з прекурсорами, виготовлення і збуту психотропу у Житомирі, які упродовж певного часу вчиняли 25-річний житель обласного центру та його 23-річна співмешканка.


Так, у ході досудового розслідування було встановлено, що цивільне подружжя займалося виготовленням амфетаміну для подальшого його розповсюдження. Прекурсори для психотропу вони замовляли через поштові надходження з різних регіонів України. Самі ж лабораторії конспірували в орендованих квартирах м. Житомира. Готовий психотроп, розфасований дозами, продавали потенційним клієнтам за попередньою домовленістю. За даними оперативників, розмір місячної виручки «ділків» міг сягати кількох сотень тисяч гривень.


18 лютого правоохоронці за участі бійців роти поліції особливого призначення ГУНП в області провели слідчі дії в орендованому фігурантами приміщенні в обласному центрі. Звідти правоохоронці вилучили специфічні рідини, порошкоподібні та кристалічні речовини, посуд і обладнання, яке використовувалось для виготовлення психотропу, тощо. Усе це направлено на експертне дослідження.


Співмешканців поліцейські за погодженням з процесуальними керівниками затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Зібрані матеріали, а також уже наявні висновки експертиз дозволили правоохоронцям оголосити обом про підозру у вчиненні низки кримінальних діянь: за ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), чч. 2,3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.


Вирішується питання про обрання «ділкам» запобіжного заходу. Слідчі клопочуть перед судом про тримання обох під вартою.


За сукупністю вчиненого чоловіку та жінці може загрожувати до десяти років позбавлення волі. У ході подальшого досудового розслідування встановлюються й інші причетні особи.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору