ЧЕР
Понеділок
17
00:47

​У Житомирі прокуратура повернула закладу професійно-технічної освіти приміщення вартістю майже 1,2 млн грн

За втручання Житомирської окружної прокуратури Центру професійно-технічної освіти м. Житомира повернуто у користування два приміщення загальною вартістю майже 1,2 млн грн. Йдеться про приміщення, розташовані неподалік від однієї з центральних вулиць Житомира.

У 2021 році, за договором Регіонального відділення Фонду держмайна України, їх надано в оренду акціонерному товариству. Згодом орендар розмістив там обладнання для автоматичних телефонних станцій.


Однак ювенальні прокурори встановили, що оренду оформлено з порушеннями законодавства. Зокрема, без погодження з уповноваженим органом управління - Міносвіти і науки України.


Також у договорі зазначено використання за будь-яким цільовим призначенням. У той час, коли законодавець дозволяє надання приміщень такої категорії лише для забезпечення навчального процесу. Фактично товариство більше 3-х років користувалося ними для комерційних цілей.


Окружна прокуратура заявила позов щодо визнання недійсними договорів оренди та повернення майна. Після відкриття судом провадження незаконна оренда приміщень державної власності припинена.

Вчора

Сторінки:
Нагору