ТРА
Субота
18
16:40

​У Житомирі троє наркоділків варили вдома амфетамін

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури трьом місцевим жителям повідомлено про підозру у незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні з метою збуту психотропних речовин, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 1, 2 ст. 307 КК України).

Крім цього, одному з них інкримінують організацію та утримання місця для незаконного виготовлення психотропних речовин (ч. 1 ст. 317 КК України).


Слідством встановлено, що злочини у сфері незаконного обігу психотропних речовин скоїли двоє жителів обласного центру та їхній приятель з Житомирського району. Стосовно нього днями постановлено вирок суду за раніше скоєний аналогічний злочину.


Для виготовлення психотропної речовини 32-річний житомирянин виділив кімнату у власному помешканні, яку обладнали відповідним інвентарем. Закупляли хімічні інгредієнти для виготовлення прекурсорів та психотропних речовин.


Збували свіжовиготовлений товар різними каналами. Окремі партії забирав постійний «оптовик», розфасовував на дози та доставляв наркозалежним жителям міста. Крім цього, дотримуючись конспірації, залучали осіб, які займалися відправленням психотропної речовини поштою в різні міста.


Задокументовано декілька фактів виготовлення та збуту психотропної речовини.


30.04.2024, під час обшуків за місцем проживання та в автомобілях фігурантів вилучено психотропну речовину – амфетамін, особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, інгредієнти та інвентар для виготовлення речовин, готівку.


Також у фігурантів вилучено бойові припаси різних калібрів до вогнепальної зброї, два транспортні засоби. За результатами експертизи вирішуватиметься питання щодо інкримінування підозрюваному злочину за фактом незаконного придбання і зберігання бойових припасів.


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Триває досудове розслідування, яке проводять слідчі поліції.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору