ТРА
Неділя
19
14:10

​У Житомирі в обласному ТЦК розповіли про зміни в процедурі отримання статусу учасника бойових дій

Процес отримання статусу учасника бойових дій (УБД) та посвідчення члена сім'ї військовослужбовця, який загинув, помер або пропав безвісти під час проходження військової служби, спростили.

Про це 7 лютого на брифінгу в обласному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розповів заступник начальника сектору соцвиплат обласного ТЦК та СП Олександр Негерей.


"У військових частинах і безпосередньо в тих органах, які встановлюють статус УБД, призначені відповідні посадові особи. Але от для звільнених військовослужбовців достатньо просто звернутися до свого районного ТЦК за місцем проживання, подати заяву відповідного зразка про те, що він хоче, аби йому встановили статус учасника бойових дій. Надати свої документи: паспорт, ідентифікаційний код, в кого ІD-картка — то її, а також довідку форми 13 про реєстрацію форми проживання, надати згоду на обробку своєї персональної інформації, фотокартку для вклеювання в посвідчення. Це все районний ТЦК або відділ буде відсилати до нас, до обласного ТЦК", — розповів Олександр Негерей.


Документи в електронному вигляді передаються на розгляд комісії частини, в якій військовий проходив службу.


"Після прийняття відповідного рішення цією комісією, на яку були надіслані документи, до нас надсилають витяг з протоколу про встановлення статусу, відправлення документів на доопрацювання, якщо так вирішить комісія, відмову в наданні статусу УБД", — говорить посадовець ТЦК.


З його слів, посвідчення члена сім'ї військовослужбовця, який загинув, помер або пропав безвісти під час проходження військової служби, видається лише після того, як військового виключать зі списків особового складу військової частини.


"Одним із необхідних документів для видачі цього посвідчення є витяг з наказу керівника військової установи про виключення його зі списків або визнання його безвісти зниклим за рішенням суду, яке набрало законної сили, — каже Олександр Негерей. — Матеріали якогось розслідування, зокрема про те, що його смерть, або зникнення безвісти, або загибель не пов’язана з вчиненням ним дій в стані алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або вчинення ним якогось кримінального або адміністративного правопорушення".


Сім’ї загиблого або померлого військового для отримання посвідчення мають надати довідку військово-лікарської комісії.


"Незалежно від того, який висновок штатної постанови військово-лікарської комісії, головне, що військовослужбовець має рахуватися таким, що безвісти зник або помер під час проходження військової служби", — поінформував Олександр Негерей.

Вчора

Сторінки:
Нагору