ТРА
Неділя
19
20:15

​У Житомирі відкрився ялинковий базар: асортимент та ціни

У Житомирі 4 грудня запрацював ялинковий базар. У перший день на базарі здебільшого ялинкові композиції, вартість яких становить від п’ятдесяти до двохсот гривень. Новорічні дерева також можна придбати і у лісомисливських розсадниках. Кореспонденти Суспільного Житомир побували на ялинковому базарі в Житомирі.

Продавчиня Валентина каже, що поки продають ялинкові композиції.


"Ось вершечка зробила і по колу підбираю гілочки. Ми ніякої шкоди не робимо в лісі, ми робимо з гілочок. Ми, навіть, не йдемо на ділянку, де посаджено. Ми з підлісника беремо гілочки знизу", — розповіла продавчиня. З її слів, вартість становить від п’ятдесяти до двохсот гривень.


Продавчиня Даша говорить, що поки покупців мало.


"Святий Миколай — 6 грудня, то може люди бояться ще брати ялинки, бо думають, що може не простояти так довго", — каже Даша.


Купити новорічні дерева можна і у лісівників. За словами начальниці базового лісового розсадника філії "Коростенське лісомисливське господарство" Надії Миненко, цього року до продажу заготували близько 500 ялинок.


"Ціна ялинки в горщику до одного метра становить 195 гривень, від метра до півтора — 300 гривень, більше півтора метра до двох — 390 гривень. Новорічні композиції з гілок сосен і ялин, вони не довговічні, але на період новорічних свят вони принесуть аромат до оселі. Вартість такої композиції 105 гривень", — розповіла Надія Миненко.


Ялинка у горщику це сучасний екологічний тренд, каже Надія Миненко, але дерево потребує особливого догляду.


"Коли ви придбали деревце, бажано одразу його не прикрашати, а дати можливість адаптуватися у вашій квартирі. Потрібно правильно підібрати місце — більш прохолодне, подалі від опалювальних приладів, від батареї. Хвойні деревцята люблять північну сторону і бажано, щоб це місце було постійне, якомога менше рухати цю рослину. І слідкуйте за зволоженням у контейнері ґрунту", — сказала представниця лісомисливського господарства.


З її слів, якщо дотримуватись рекомендацій, то новорічне дерево після свят опиниться не на смітнику, а на присадибній ділянці. Для цього деревце потрібно спочатку винести на балкон, якщо це приватна територія, то в якесь господарське прохолодне приміщення і бажано кореневу систему чимось утеплити. Наприклад, можна засипати тирсою.


"Так ялинка має пробути до весни, потрібно забезпечити їй постійний доступ до повітря. І в березні, коли середня добова температура плюсова і розмерзся ґрунт, її можна висадити на присадибну ділянку. Але варто пам'ятати, що ялинка вибаглива до ґрунту і любить більш затінені місця", — сказала Надія Миненко.

Вчора

Сторінки:
Нагору