ТРА
Четвер
16
14:58

​У Житомирі вийшли на маршрути автобуси з Німеччини, які простоювали майже рік

На вулицях Житомира почали курсувати нові автобуси за маршрутом №23. Містяни здивовані та кажуть, що раніше таких не помічали на дорогах.

Про це 29 квітня повідомила журналістка Суспільного Житомир Яна Соколівська, яка перебувала на одному з маршрутів. За її словами, ходять вони з регулярністю 8-12 хвилин згідно з графіком.


У коментарі Суспільному заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук розповів, що це автобуси, які ще в серпні минулого року передала Німеччина як гуманітарну допомогу. З його слів, курсують вони поки на маршрутах №23 та №44.


"Наприкінці минулого тижня дійсно вийшли на маршрути п'ять автобусів, які в серпні 2023 року німецький Дортмунд передав Житомиру, як гуманітарну допомогу. Стояли вони майже рік через брак водіїв. Наразі запустили їх у зв'язку з поминальними та передвеликодніми днями. Чи будуть вони і надалі ходити — поки невідомо", — сказав Олександр Шевчук.


Загальна пасажиромісткість автобусів марки MAN A 21 складає понад 70 місць, 38 з яких — посадкові.


За словами Олександра Шевчука, розподіл п'ятьох автобусів на два маршрути здійснюється залежно від пікових годин. Пальне для них використовують дизельне.

Вчора

Сторінки:
Нагору