КВІ
Понеділок
29
03:54

​У Житомирській ОВА відбулася робоча зустріч з представниками УВКБ ООН

Сьогодні, 18 липня, у Житомирській ОВА відбулася робоча зустріч щодо запуску в області програми з надання багатоцільової грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

До зустрічі долучилися заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, директор Департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Грищук, представники УВКБ ООН та представники профільних структурних підрозділів ОВА.


Учасники обговорили деталі програми надання багатоцільової грошової допомоги УВКБ ООН, яка спрямована на збільшення спроможності ВПО задовольняти власні базові потреби, такі як оренда, продукти харчування та предмети гігієни.


Сама програма буде розгорнута після реєстрації ВПО у Житомирській області та буде реалізована спільно із благодійним фондом «Право на захист». До планів УВКБ ООН входить створення стаціонарного пункту реєстрації в місті Житомир та проведення мобільних заходів по області.


Учасники зустрічі також обговорили ряд технічних питань та наголосили на важливості відкриття даної програми задля підтримки громадян, що постраждали внаслідок збройної агресії росії.


Нагадаємо, що жителі Житомирщини зареєстрували 1704 оселі у соціальній програмі «Прихисток».


Довідково.

Як повідомляє Департамент соціального захисту населення Житомирської ОВА, з початку збройної агресії рф проти України 98 258 внутрішньо переміщених осіб, які евакуювалися через дії російських окупаційних військ, пройшли реєстрацію за місцем тимчасового проживання в області.


Протягом зазначеного періоду для тимчасового та постійного проживання внутрішньо переміщених осіб на території Житомирської області використовуються більше 40 комунальних закладів обласної ради та територіальних громад, де організовано проживання, харчування, надання медичної та гуманітарної допомоги.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору