КВІ
Понеділок
29
03:23

​У Житомирській ОВА відкрито нову виставку «Україна – це вічність, не тільки сьогоднішня, але насамперед – минула і майбутня». ВІДЕО

У приміщені Житомирської обласної військової адміністрації відкрито нову виставку «Україна – це вічність, не тільки сьогоднішня, але насамперед – минула і майбутня!», яка організована завдяки ініціативі упраління культури та туризму Житомирської ОВА та Глибочицької територіальної громади.

Виставка пропонує подорож крізь час, розподілену на три знакові розділи: “Минуле”, “Сьогодення” та “Майбутнє”, кожен з яких відкриває унікальні аспекти української ідентичності та спадщини.


Розділ “Минуле” вабить традиційними українськими ляльками мотанками та українською вишивкою, що несуть в собі глибокі символічні значення і відображають багатство національних обрядів та звичаїв. Вони є свідченням невмирущого духу наших предків, їхньої мудрості й зв’язку з природою.


У секції “Сьогодення” особливе місце займає стенд із фотографіями захисників та волонтерів з Глибочицької територіальної громади. Це потужне нагадування про мужність та незламність духу сучасних українців, їхню готовність захищати свою країну та допомагати один одному в складні часи.


Розділ “Майбутнє” відкривається через призму книг та наукових досягнень жителів громади, вказуючи на непереможнє прагнення до знань, інновацій та розвитку. Ці експонати символізують віру в майбутнє, яке будується на основі освіти, науки та культурних традицій.


Окремою родзинкою є картини з бісеру. Вони демонструють високий рівень майстерності українських рукодільниць.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору