ТРА
Субота
18
09:45

​Юрій Денисовець ознайомився з умовами навчання та виховання дітей закладах освіти Житомирщини

За дорученням начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець спільно з директором Департаменту освіти і науки Наталією Осипович відвідав з робочим візитом заклади освіти Житомирщини. Основною метою є знайомство з умовами навчання та виховання дітей, роботи працівників закладів освіти Житомирської області.

Любарська спеціальна школа, яка вчить та виховує 92 дитини з порушенням інтелектуального розвитку, стала першим пунктом робочої поїздки. Заклад тісно співпрацює з громадою, з перших днів війни став осередком для прийому внутрішньо переміщених осіб, яких за 6 місяців війни проживало більше 800. Це єдиний заклад спеціальної освіти області, який має власне підсобне господарство, дохід від якого спрямовують на поліпшення бази закладу та умов перебування для дітей.



Ще один заклад спеціальної освіти, Денишівська спеціальна школа, навчає 81 дитину з тяжкими розладами мовлення. Це єдиний заклад в області, який, починаючи з раннього віку, усуває порушення мовлення. Заклад освіти має лише початкову школу, в якій навчаються діти з 21 громади області. Освітяни та діти допомагають Збройним силам України: готують смаколики, плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки.


У рамках візиту до спеціальних шкіл від імені начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка спільно з очільницею благодійного фонду «Банк добра» Наталією Горкушею привітали дітей з святами та передали новорічні подарунки та іграшки.


«Ще раз переконався, що щасливі очі дітей – це найкраща відзнака нашої спільної роботи. Важливо, що вдалося познайомитися з колективами, запитати про першочергові проблеми, порадіти досягненням та здобуткам», — зазначив Юрій Денисовець.



Не залишили поза увагою заклади професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти.


Любарський професійний ліцей – це заклад, який має багаторічну історію, але останні 60 років готує електрогазозварників, водіїв, трактористів, плодоовочівників та продавців. Крім цього, з початку війни у закладі знайшли прихисток більше 100 вимушених переселенців.


Ще один із закладів освіти Любарщини – Новочорторийський технолого-економічний фаховий коледж, готує ветеринарів, економістів, агрономів.


«Побачив на власні очі, що заклади професійної та фахової освіти потребують оновлення та підтримки. Багато років вони лише за рахунок власних коштів створюють умови для підготовки фахівців та робітників. Впевнений, що спільними зусиллями ми вирішимо всі проблемні питання, стоять на шляху розвитку закладів освіти Житомирщини», — зауважив Юрій Денисовець.


Під час візиту спільно з Департаментом освіти і науки ОВА було надано практичні рекомендації поліпшення матеріально-технічної бази закладів, зокрема житлових умов у гуртожитках.

Вчора

Сторінки:
Нагору