КВІ
Понеділок
29
04:02

​Віктор Градівський провів засідання обласного штабу щодо оздоровчої кампанії дітей у 2022 році

Сьогодні, 24 червня, під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського відбулося засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей. Участь у засіданні також взяли представники профільних структурних підрозділів ОВА та силових структур області.

Широкомасштабна агресія російської федерації проти України змінила звичний розклад цьогорічного оздоровлення дітей. Мільйони сімей змушені були покинути домівки і переїхати до відносно безпечних регіонів, багато дітей зазнали психологічних та фізичних травм внаслідок воєнних дій, розлучень з близькими та друзями.


«У нинішніх умовах організація відпочинку та оздоровлення дітей набуває особливої ваги, адже попри напружену ситуацію на фронті маємо дбати і про майбутнє країни», — зазначив Віктор Градівський.




Зважаючи на безпекову ситуацію, дитячий відпочинок цього року планується надзвичайно ретельно.


Обласний штаб з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей розглянув питання щодо можливості початку оздоровчої кампанії в регіоні або готовності направлення дітей на оздоровлення та відпочинок в інші регіони: у разі прийняття рішення щодо початку оздоровчої кампанії в регіоні – здійснити перевірки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за участю всіх зацікавлених сторін щодо визначення готовності закладів до початку оздоровчої кампанії.


«Враховуючи безпрецедентний рівень світової підтримки України, Міністерство соціальної політики України має намір цьогоріч організувати і закордонний відпочинок маленьких українців. Першочергово оздоровленням та відпочинком планується охопити понад 40 тисяч дітей з інвалідністю, понад 100 тисяч дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей та близько 60 тисяч дітей, батьки яких є учасниками бойових дій», — додав Віктор Градівський.


Згідно з висновком засідання центрального штабу з координування організації i проведення оздоровлення та відпочинку дітей, що через військову агресію російської федерації проти нашої держави організація оздоровлення та відпочинку дітей можлива лише в окремих її регіонах, оскільки майже у вcix дитячих закладах на території України відсутні бомбосховища та пристосовані укриття. Тому кількість українських закладів, які в цьому році зможуть прийняти дітей, обмежена.



«У стислі строки нам потрібно виконати величезні обсяги дуже відповідальної роботи. Але мета того варта – наші діти мають бути максимально захищені від травм та наслідків війни», — підкреслив Віктор Градівський.


Довідково. Станом на 21 червня 2022 року в області при закладах загальної середньої освіти 6-ма територіальними громадами Житомирщини організовано 57 таборів для дозвілля, які відвідують 3215 дітей.

Також до літнього відпочинку дітей долучилися 2 КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості», «Еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради, в яких зараз відпочиває 65 дітей. Дані ЗПО планують провести декілька відпочинкових змін протягом літа.

Основними напрямками роботи таборів організованого відпочинку є екологічний, технічний, гуманітарний, національно-патріотичний, естетичний, спортивний тощо.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору