ТРА
Середа
15
10:42

​Віталій Бунечко: Безпека учасників освітнього процесу під час війни є пріоритетним завданням для держави. ВІДЕО

15 липня, у місті Житомир відбулася робоча нарада щодо стану підготовки закладів освіти Житомирської області до 2022/23 навчального року. Участь в обговоренні даного питання взяли начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, Перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, громадськість та ЗМІ.

Учасники наради оглянули приміщення та укриття в одному з вишів Житомирської області на предмет організації безпеки освітнього процесу, де будуть навчатися учні старших класів зруйнованого внаслідок ворожих авіаобстрілів ліцею № 25 м. Житомира.


«Безпека учасників освітнього процесу під час війни є пріоритетним завданням для держави. Тому хочу запевнити всіх, що новий навчальний рік пройде в максимально безпечних умовах», — сказав Віталій Бунечко.


Євгеній Єнін також зазначив, що за дорученням Президента України працівники правоохоронних органів координують заходи із забезпечення безпекової складової офлайн-навчання. Адже з 01 вересня очний навчальний процес розпочнеться лише у тих закладах освіти, які будуть безпечними за всіма параметрами.


На даний час у Житомирській області проведено обстеження укриттів спільно з ДСНС у 334 закладах загальної середньої освіти, з яких у 66 закладах завершено роботи з підготовки укриттів. Також рятувальниками обстежено 562 дитячих садки, з яких 235 провели ремонтні роботи захисних споруд.


Як повідомив Віталій Бунечко, Житомирська обласна військова адміністрація, місцеві органи самоврядування спільно із закладами освіти забезпечують приведення у готовність наявного фонду захисних споруд цивільного захисту, евакуаційних шляхів у відповідність до норм законодавства, готовність локальних та об’єктових систем оповіщення (сирен), з урахуванням доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, створення запасів матеріалів, обладнання, інструменту, води та медичних засобів у закладах освіти.


Нагадаємо, що рятувальники Житомирщини продовжують роз’яснювальну робота з населенням щодо дій під час повітряної тривоги.


Довідково.

З метою організованого початку нового навчального року в області розроблено заходи, затверджені розпорядженням начальника Житомирської обласної військової адміністрації від 30.06.2022 № 198 щодо підготовки закладів освіти до 2022/23 навчального року, якими передбачено створення безпечних умов перебування у закладах здобувачів і працівників. Крім цього утворено відповідну комісію обласного рівня.


Для координації зусиль органів виконавчої влади та самоврядування, Головного управління ДСНС у Житомирській області, Головного управління Національної поліції в Житомирській області, цивільного захисту проводяться наради з питань відновлення освітнього процесу з 01 вересня.


З 570 закладів загальної середньої освіти мають: 1 – сховище; 146 – протирадіаційні укриття; 248 – найпростіші укриття; 167 – проводяться обстеження приміщень укриттів.


З 642 закладів дошкільної освіти мають: 49 – протирадіаційні укриття; 218 – найпростіші укриття. До 01.09.2022 заплановано облаштувати тимчасові укриття ще у 150 дитячих садках.

Вчора

Сторінки:
Нагору