ТРА
Понеділок
20
11:46

​З держдумівцями рф агітував голосувати на референдумі за приєднання Херсонщини до рф - сину священника повідомили про підозру

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури уродженцю Херсонської області повідомлено про підозру у публічних закликах до зміни меж території України, проведенні інформаційної діяльності спільно з державою-агресором, активній участі у політичних заходах на підтримку рф, запереченні збройної агресії рф проти України та тимчасової окупації території України (ч. 1 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, 22-річний уродженець м. Гола Пристань Херсонщини у серпні-вересні 2022 року розгорнув інтенсивну агітацію за приєднання тимчасово окупованої частини області до рф.


Від імені фейкової організації «молода русь», створеної при окупаційній псевдоадміністрації, брав участь у всіляких антиукраїнських політичних заходах. У виступі на одному з таких форумів палко пропагував ідею входження Херсонської області до складу рф, запевняв у єдності з країною-агресором та необхідності відновлення «братніх» відносин України з рф.


Він повсякчас демонстрував ідейну відданість проросійським наративам про історичну приналежність Херсону росії, виправдовуючи збройну агресію проти України. Зокрема, особисто перефарбував стеллу міста у кольори прапора ворожої країни, організувавши про це репортаж для окупаційного телеканалу.


Підозрюваний систематично насаджував свої пропутінські переконання у виступах перед місцевими жителями. Агітував херсонців проголосувати на референдумі за приєднання до рф. Робив це спільно з посадовцями держдуми рф, беручи участь у прямих ефірах (стрімах) проросійського спрямування.


В інших інтерв’ю на каналі ворожого відеохостингу заперечував збройну агресію рф проти України, називав загарбницьку війну «спеціальною воєнною операцією», а терористичним організаціям «ДНР» та «ЛНР» приписував державний статус республік.


Підозрюваний – «вірний син» свого батька-священника, відомого на Херсонщині бурхливою колабораційною діяльністю. Наразі уся сім’я, просякнута проросійською ідеологією, переїхала проживати до м. Ставрополь рф.


Досудове розслідування проводить УСБУ в області.

Вчора

Сторінки:
Нагору