ТРА
Неділя
19
00:22

За програмою «Енергодім» завершена модернізація ОСББ в Житомирі

Як повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, мешканці майже 55-річної п’ятиповерхівки з ОСББ «Обрій 21» у Житомирі брали участь у програмі «Енергодім» від Фонду Енергоефективності, обравши пакет енергоефективних заходів Б («Комплексний»).

Всі роботи за проектом завершенні цього місяця. Відтепер платіж за опалення кожної квартири не перевищує 800 гривень, порівняно з сусідніми будинками — це вдвічі менше.


У п’ятиповерхівці на 90 квартир, збудованій в 1969 році, проведені наступні заходи:


Комплекс робіт із теплоізоляції та улаштування зовнішніх стін;


Заміна зовнішніх дверей та облаштування тамбурів зовнішнього входу;


Заміна віконних та балконних блоків у квартирах, утеплення і скління балконів і лоджій.


Загальна вартість всього проекту з енергомодернізації ОСББ «Обрій 21» — 5,7 млн грн, з яких близько 4 млн грн або 70% — грант за Програмою. Власний внесок співвласників загалом – понад 1,7 млн грн. Вартість робіт на кожну квартиру склала 327 грн/м2 або 19,7 тис. грн для квартири площею 60 кв/м2.


Розрахункова економія після впроваджених заходів складає 381,5 тис. кВт∙год/рік або 481,6 тис. грн/рік. Таким чином споживання енергії скоротиться на 38,6%. Заявлене річне скорочення викидів СО2 – 157 тонн/рік.


Програма «Енергодім» фінансується за рахунок коштів статутного капіталу Фонду енергоефективності, що формується за рахунок Державного бюджету України, а також внесків Європейського Союзу та Уряду Німеччини, реалізується у співпраці з IFC та GIZ.

Вчора

Сторінки:
Нагору