ТРА
Неділя
19
10:53

​Загинули у боях за Україну, обороняючи її східні кордони: У Житомирі попрощалися з двома військовими ЗСУ

Третього листопада у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира попрощалися з загиблими військовослужбовцями Збройних сил України. Олексій Бабич та Сергій Герасименко загинули у боях за Україну, обороняючи її східні кордони. Двадцятип'ятирічний Олексій Бабич загинув 31 серпня у бою з російськими військовими.

"Ми разом були у навчальному центрі, – розповідає побратим Олексія Бабича Валерій. – Олексій був справжнім воїном, гарним хлопцем. Обставини загибелі такі: це була російська диверсійно-розвідувальна група, це був ближній бій. Наші побратими всю групу рашистів знищили, але не обійшлося без втрат і з нашого боку".


"Я – тітка Олексія, – каже Тетяна Гусєва. – Що про нього сказати? Хороша, світла, порядна дитина. Веселий хлопець був, дуже любив життя, надзвичайно поважав свою маму і дуже любив свою маленьку донечку. Пам'ять про Олексія буде жити з нами завжди: він не загинув, він з нами, він – справжній герой".


"Коли в серпні відбувалися запеклі бої на Донеччині, і Олексій загинув, територія була тимчасово окупована. Лише після звільнення і повернення територій Україні вдалося ідентифікувати героя і віддати йому останню шану", – повідомив фахівець міського центру соціальних служб Олександр Синиця.


У Олексія Бабича залишилися мати, дружина, донечка.


Захищаючи східні кордони України, 24 жовтня загинув п'ятдесятирічний Сергій Герасименко. В мирний час він працював будівельником, любив українську пісню, був чуйний – так говорить про батька єдиний син Дмитро.


"Батько був дуже сильною людиною, пішов на війну добровільно, – розповідає Дмитро. – Він мені сказав такі слова: "Діма, я або вернусь із перемогою, або мене привезуть". Він був справжнім козаком".


"Сергій Герасименко – справжній патріот Батьківщини, – каже приятелька загиблого Тетяна Пальчевська. – Сам пішов воювати, ніхто йому повістку не давав. Він сам пішов служити і казав: "Хто як не я?" Приїхав у відпустку і каже: "Я мушу туди їхати, там стільки наших загинуло, я їх на руках виносив, я зобов'язаний туди їхати".


"Сергій Олександрович героїчно боронив мирне небо над нашими головами. Неодноразово, виконуючи бойові завдання, був відзначений державною нагородою "За стійкість". Загинув, захищаючи східні кордони нашої держави. Слава Герою!", – зазначив фахівець міського центру соціальних служб Олександр Синиця.


Поховали воїнів на Смолянському військовому кладовищі.

Вчора

Сторінки:
Нагору