ТРА
Неділя
19
12:17

​Захищати Україну пішов добровольцем: У Житомирі попрощалися із воїном Володимиром Кутним, який загинув на Донеччині

7 лютого 2024 року у Житомирі у Свято-Михайлівському соборі попрощалися з військовослужбовцем Володимиром Кутним, який загинув, визволяючи Україну від військ РФ, на Донецькому напрямку.

За словами представниці міського центру соціальних служб Ольги Колоші, Володимир Кутний народився і виріс у Житомирі. Захищати Україну пішов добровольцем у лютому 2023 року. Загинув воїн на Донеччині 29 січня 2024 року внаслідок російського обстрілу під час виконання бойового завдання.


"Володимира Кутного у Житомирі пам’ятатимуть як дуже працьовиту, відповідальну та помірковану людину. У цивільному житті він був завжди виваженим і сумлінним. І воїном Володимир Іванович був мужнім та хоробрим. За успішне виконання бойових завдань був нагороджений Почесним нагрудним знаком "Золотий хрест", — розповіла Ольга Колоша.


Дядько загиблого військовослужбовця Анатолій пригадав, що до війни його небіж був вправним умільцем на всі руки.


"Я його рибу навчив ловити, він все умів робити. На фронт захищати Україну пішов добровольцем. Отримав складне поранення, був контуженим. Два місяці лікувався у військовому шпиталі, у лікарні. Вилікувався — і знов пішов на передову, до своїх у бригаду", — сказав родич загиблого воїна.


Житомирянка Людмила розповіла, що майже із дитинства добре знала Володимира Кутного. Каже, що він разом із її сином навчався у житомирській щколі №32 (нині це ліцей) і був його другом.


"Дуже хорошим хлопцем він був. Я його ще змалечку пам’ятаю. Прекрасна дитина, чудовий товариш мого сина. Він був таким чудовим. І на роботі до нього всі прекрасно ставилися. Всі хто його знав, завжди пам’ятатимуть про нього", — сказала житомирянка Людмила.


Зі слів житомирянки Марії, яка назвалася родичкою полеглого за Україну воїна, до повномасштабного вторгнення РФ Володимир Кутний працював на будівництві, займався електромонтажними роботами та ремонтував автомобілі.


"Відгукувався на всі пропозиції, на всі прохання. Він дуже чуйним був, доброзичливим і спокійним", — розповіла родичка загиблого військовослужбовця Марія.


Поховали Володимира Кутного у Житомирі на Смолянському військовому кладовищі. Полеглому за Україну військовослужбовцю було 48 років.


Вічна слава і світла пам'ять нашому Герою.

Вчора

Сторінки:
Нагору