ТРА
Субота
18
10:43

​Заступник голови Житомирської ОВА Юрій Денисовець відвідав Бердичівський пивоварний завод

У неділю, 17 липня, в Бердичеві перебував заступник голови Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець. Під час свого візиту він разом з начальником бердичівської районної військової адміністрації Людмилою Димидюк мав можливість ознайомитися з роботою підприємства, що випускає продукцію, яка фактично являється візитівкою міста – ТОВ «Бердичівський пивоварний завод».

І справді, живий смак справжнього «Бердичівського» знають та цінують по всій Україні. А географія його продажу виходить далеко за межі Житомирської області, і його можна знайти у найвіддаленішому куточку нашої держави.


Не дивлячись на вихідний день, робота тут не припиняється ні на хвилину: адже процес виробництва якісного та неповторного пива є безперервним. Зустрічав почесних гостей особисто директор підприємства Володимир Ліпецький - гідний продовжувач славної династії бердичівських пивоварів. Адже його батько Леон Ліпецький був беззмінним керівником Бердичівського пивоварного заводу починаючи з 1980 року і до самої своєї смерті. За заслуги перед містом він був нагороджений відзнакою «Почесний громадянин Бердичева», нині на його честь названа одна з вулиць міста. До речі, найміцніший сорт пива, який зараз випускає бердичівський пивзавод, носить звучу назву «Леон». Теж на честь славетного бердичівського пивовара.


Технолог підприємства провела поважним гостям коротку екскурсію світом пивоваріння, ознайомивши з основними етапами виробництва пива. Хоча весь процес виготовлення хмільного напою зараз повністю автоматизований, рецептура пивоваріння залишається незмінною протягом кількох десятиліть. Виявляється, що кожен сорт бердичівського пива має свою власну рецептуру, свій час витримки та бродіння. І нині це, мабуть, єдиний пивзавод в Україні, що має свою власну класичну солодовню та класичну бродільню. Завдяки цьому «Бердичівське» відрізняється оригінальним смаком, який неможливо повторити.


Після цікавої та пізнавальної екскурсії, заступник голови Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець та начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк мали можливість обговорити поточний стан справ галузі пивоваріння з директором ТОВ «Бердичівський пивоварний завод» Володимиром Ліпецьким. Він зазначив, що на сьогодні підприємство хоч і має ряд складнощів, проте працює на повну потужність. Значно виросли у ціні розхідні матеріали (тільки вартість однієї скляної пивної пляшки складає близько п’яти гривень), що потягло за собою підвищення цін на продукцію. На щастя, підприємство має річний запас солоду та ячменю, завдяки запуску сонячної електростанції для власних потреб вдалося знизити затрати на енергоносії. Однак відмовитися від використання газу ТОВ «Бердичівський пивзавод» не може: немає альтернативи серед інших видів палива для можливості забезпечення технологічного процесу.


Гості залишилися задоволеними своїм візитом, побажавши підприємству та його керівнику подальшого розвитку та збереження класичної рецептури справжнього «Бердичівського» натурального, живого та найсмачнішого у світі. Користуючись нагодою, начальник Бердичівської районної військової адміністрації подякувала Володимиру Ліпецькому за те, що він з перших днів війни активно включився у роботу по підтримці Збройних сил України.


«Можемо тільки радіти, що на території нашого Бердичівського району працюють такі потужні підприємства, як ТОВ «Бердичівський пивоварний завод», та є такі керівники, як Володимир Леонович. Це надзвичайно важливо, коли влада, бізнес та військові працюють у синергії задля нашої спільної перемоги» - наголосила Людмила Димидюк.

Вчора

Сторінки:
Нагору