ЧЕР
Понеділок
17
10:11

​Житомирянин встановив рекорд України з віджимання на брусах за одну годину

25 травня військовий з Житомира Дмитро Косатий встановив рекорд України з віджимання на брусах за одну годину. Він віджався 1580 разів. Про це Суспільному розповіла тренерка Дмитра Косатого Олена Привалова. За її словами, вона задоволена результатом Дмитра, який вже має три рекорди України та два рекорди світу.

"Я щаслива мати такого спортсмена, як Діма. Я думаю, що найголовніше зараз показати, що українська нація найсильніша. Дуже дякую Дімі за такий приклад для молоді. Хочу, щоб молодь тренувалася попри те, що у нас війна", — сказала Олена Привалова.


Батько Дмитра Андрій Косатий розповів, що спортом Дмитро займався з дитинства. Спочатку він займався футболом, а потім перейшов до віджимань на брусах.


"Я теж займався спортом і свого сина привів до цього спорту. Перший рекорд він встановив у військовому інституті. За три з половиною години він зробив підйом з поворотом тисячу один раз", — говорить Батько Дмитра.


"Я дуже ним пишаюся. Молодь — наша гордість, наше все. Молодь підніме Україну. Наша родина тримає кулачки за нього. У нього все вийде", — сказала мама Дмитра Валентина Косата.


Житомирянин Андрій кореспондентам Суспільного розповів, що такі рекорди підтримують державу.


"Я вважаю, що це дуже сильний рекорд. Такі рекорди підтримують нашу державу, щоб у всьому світі ми були на першому місці", — каже Андрій.


"Я хочу подякувати Збройним Силам України. Цей турнір я присвятив у пам'ять всім військовослужбовцям, які загинули за Україну і за всіх воїнів, які нас захищають", — сказав Дмитро Косатий.


Зі слів засновника "Національного реєстру рекордів України" Валентина Щербачова, це не тільки український рекорд, а й світовий.


"Це феноменально. Такого ще не було — 1580 чистих віджимань за годину. Я вражений, якщо чесно. І тим, що такий юний старший лейтенант ЗСУ показує і мотивує приклад для багатьох молодих наших співвітчизників. Це рекорд, якому поки немає аналогів", — пояснив Валентин Щербачов.

Вчора

Сторінки:
Нагору