КВІ
Понеділок
29
06:42

​Житомирська міськрада планує закупити для фронту близько тисячі FPV-дронів

Коштом міського бюджету у Житомирі планують закупити для військових на фронт тисячу FPV-дронів. Про це під час сесії 28 вересня сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. За його словами, зараз на цю закупівлю готують тендерну документацію.

"Важко знайти знайти компанії які хочуть продати комплектуючі для FPV-дронів. Суми, яку виділила міськрада, достатньо для закупівлі комплектуючих на тисячу FPV-дронів. Ми вже маємо домовленості з житомирськими підприємцями і військовими щодо збірки цих дронів. Вчора спілкувався з Марією Берлінською з цього приводу. Я думаю, місяців два — і ми зможемо закупити і передати близько тисячі FPV-дронів, закуплених коштом бюджету міськради", — сказав Сергій Сухомлин.


Також на початку сесії виступила житомирська волонтерка Юлія Толмачова, яка проанонсувала і запросила підтримати благодійний аукціон, який проходитиме у Житомирі 29 вересня. Його метою буде збір мільйона гривень на купівлю 50 FPV-дронів для військових. Аукціон приурочений до Дня захисників і захисниць України, проходитиме він в Житомирському обласному краєзнавчому музеї. Початок — о 18:00.


Запрошений гість — гурт "Друга Ріка".

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору