ТРА
Субота
18
22:31

​На Житомирщині п’яний водій «Mitsubishi Outlander» чинив опір поліцейським та намагався їх підкупити. ВІДЕО

Керування напідпитку, опір поліцейським та спроба підкупу – на Житомирщині правоохоронці затримали правопорушника

Подія трапилася вночі 1 травня у Бердичеві. Патрульні райвідділу поліції зупинили автомобіль «Mitsubishi Outlander», який рухався під час комендантської години. Поліцейські нагадали водієві, 25-річному жителю Вінниччини, про встановлені обмеження, та помітили у нього характерні ознаки алкогольного сп’яніння.


Інспектори запропонували чоловікові пройти відповідне обстеження, але він відмовився. Керманич почав нецензурно висловлюватися в сторону поліцейських та зірвав з правоохоронця портативний відеореєстратор.


Патрульні склали відносно правопорушника адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…), ст. 173 (Дрібне хуліганство) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського…) КУпАП.


Наступного дня, аби уникнути адміністративної відповідальності за вчинені правопорушення, чоловік прийшов до Бердичівського райвідділу поліції та запропонував інспектору хабар у розмірі 20 тисяч гривень. На місце події прибули слідчі слідчого управління та оперативники внутрішньої безпеки поліції Житомирської області, які задокументували правопорушення та затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.


Нині встановлюються всі обставини у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.


Вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру та обрання запобіжного заходу. Чоловікові може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 4 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору