ТРА
Понеділок
20
19:57

​У Житомирі проходить XIV Міжнародний фестиваль інструментальної музики «Сонячні кларнети». ВІДЕО

У Житомирі в рамках XIV Міжнародного фестивалю інструментальної музики «Сонячні кларнети» проходить IV конкурс молодих виконавців на кларнеті та саксофоні. До відкриття цього заходу долучився заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, який у своїй промові наголосив на важливості розвитку культурного середовища у складні воєнні часи.

«Я радий вітати всіх присутніх та тих, хто з нами онлайн. Сьогодні ми маємо можливість спостерігати за неймовірним заходом, який об’єднує людей з різних куточків нашої країни. Музика справді єднає, і попри складну ситуацію війни, культура та мистецтво залишаються одними з рушіїв нашої перемоги. Адже такі заходи вказують на те, що життя триває. Я дякую Збройним Силам України за можливість проводити цей фестиваль у безпеці та вірю, що наша перемога вже близько. Пліч-о-пліч ми подолаємо всі труднощі та відродимо країну разом!», – зазначив Юрій Денисовець.


«Сонячні кларнети» — це унікальний фестиваль інструментальної музики, який триватиме протягом трьох днів — з 8 по 10 травня. У програмі фестивалю звучатимуть не лише кларнети, а й саксофони — інструменти з широким спектром виразності та глибоким тембром, що зазвичай є прикрасою будь-якого колективу чи оркестру.


Виступи учасників оцінюватиме журі у складі:


Зіновій Буркацький — заслужений діяч мистецтв України, професор;


Олександр Рукомойніков — заслужений артист України, лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів, бенд-лідер Національного Президентського оркестру, провідний джазовий саксофоніст України;


Юрій Немировський — лауреат національних та міжнародних конкурсів, концертмейстер групи кларнетів Національного Президентського оркестру, соліст Національного будинку органної та камерної музики;


Олег Мороз — заслужений артист України, лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів, артист Національного академічного оркестру Національної опери України ім. Т. Г. Шевченка.


Протягом трьох днів шанувальники музичного мистецтва матимуть нагоду зануритися у світ інструментальної музики, а всі охочі зможуть переглянути виступи за посиланням.


Фестиваль відіграє важливу роль у популяризації музичного мистецтва, сприяє подальшому розвитку творчості, підвищенню рівня виконавської майстерності молодих музикантів, формуванню високих стандартів професійної освіти, естетичному вихованню майбутніх фахівців культури та мистецтв та розвитку міжнародних зв’язків.

Вчора

Сторінки:
Нагору